5-S Webgids
Financieel

Bedrijfsprestaties verbeteren met Analytics

Heb je meer dan eens onderzocht hoe je de operationele prestaties van je bedrijf kunt verbeteren, maar werd u uitgedaagd om de juiste gegevens te hebben en de juiste metingen te bepalen? Je bent zeker niet de enige als je ja hebt geantwoord. Het antwoord is Business Performance Analytics

Business performance analytics

Het maken van de beste analyses is een rigoureuze taak die een speciale studie vereist van de “hiërarchie” van prestatievariabelen die in je bedrijf aanwezig zijn. Hoewel veel variabelen van invloed zijn op de prestaties, hebben we in de loop der tijd ontdekt dat analyses die zijn gemaakt rond prestatie- of winstgenererende processen een goede manier is om te beginnen. Het cascaderen van deze metingen door de onderneming heen helpt om concentrische doelen en doelstellingen te garanderen.

Ik zou de volgende sleutelprocessen willen noemen om Business Performance rond te modelleren:

  • Supply Management

  • Inkomstenmanagement

  • Klantenbeheer

  • Optimalisatie van activa

Afzonderlijk is elk van deze processen belangrijk, maar gezamenlijk, van boven tot onder, zijn ze van cruciaal belang en vertellen ze een groot deel van het performance verhaal.

Business performance analytics variëren van de basis variantie eliminatie in leveranciersmanagement zoals fill rates, PPV, en on-time levering tot het verminderen van het risicoprofiel van je bedrijf door het meten van variabiliteit en flexibiliteit van leveranciers met een focus op het verhogen van samenwerking en synchronisatie na het verminderen van doorlooptijden. Vanuit een toekomstgericht perspectief kan het lanceren van een project om uitgaven te identificeren en te aggregeren over een verscheidenheid aan sourcing functies ook veel besparingen opleveren. Ook hier is de eerste taak analytisch van aard om de uitgaven te meten na groepering, herindeling en rationalisering.

Analytics

Inkomensbeheer is een verscheidenheid van processen die het vermogen van je bedrijf omvatten om inkomsten te genereren (aan te sturen) en te beheren (vraag en aanbod op elkaar af te stemmen). Business performance analytics kan dit verbeterenHet verkoop- en operationele planningsproces is misschien wel het belangrijkste gebied om de aandacht op te vestigen, en vervolgens de nauwkeurigheid van de vraagvoorspelling en de vermindering van de volatiliteit van de vraag. Een deel van de uitdaging van het inkomensbeheer bestaat erin processen te controleren die de vraag kunnen vormen of sturen, zoals promotionele activiteiten en hun doeltreffendheid om de verkoop te stimuleren, samen met het algemene prijsbeheer. Een voortdurende Business Performance Analytics van de marges door te kijken naar de kostprijs van verkochte goederen per product en naar lokale korting praktijken kan een vroeg waarschuwingssignaal afgeven over hoe de inkomsten stroomafwaarts zullen vloeien. Natuurlijk zijn alle Business Performance Analytics rond verkoopbeheer een gegeven en een absolute noodzaak, zoals verkoop per bron vs. plan.

Meer weten? Tuuring.nl 

https://tuuring.com/

Gerelateerde artikelen

Voor online bookmakers moet je in het buitenland zijn

Geld investeren in je huis

Bewindvoering in Eindhoven nodig? Dit kunt u doen