5-S Webgids
Bedrijven

Gehuchtjes bij Maastricht

Maastricht is een populaire stad Limburg. De mooiste huizen worden dan ook zo weggekaapt voor torenhoge prijzen. Zoek je verder op Funda dan Maastricht alleen, kom je ook kleinere plekjes tegen die de moeite waard kunnen zijn. Deze liggen qua ligging iets meer afgelegen en zijn daardoor ook een stuk rustiger om te wonen. Deze zul je alsnog op Funda Maastricht tegenkomen.

Sint Gerlach

Het plaatsje Sint Gerlach valt onder de gemeente Valkenburg, net zo’n idyllische plek als de Limburgse hoofdstad. Sint Gerlach is ideaal als je een baan hebt in Maastricht, maar liever landelijk wilt wonen. Het heeft niet alle faciliteiten van een stad, maar er zijn wel enkele leuke cafés. Limburg staat bekend om zijn verenigingsleven en daar kun je in een knusse plek als Sint Gerlach volop van proeven.

Waterval

De naam Waterval kom je wellicht ook tegen als je met de zoekterm Maastricht op Funda zoekt. Het gehucht Waterval behoort tot de gemeente Meerssen, gelegen op enkele minuten rijden van Maastricht. Het gehucht zelf is erg rustig en erg landelijk. Hier moet je vooral een kijkje nemen als je op zoek bent naar een boerderij of landelijke woning. Tevens is Waterval omgeven door heel veel groen, een ideale uitvalsbasis na een drukke dag in de stad. Voor de boodschappen kun je het best terecht in het centrum van Meerssen dat makkelijk met de fiets en auto te bereiken is.

Sibbe

Sibbe ligt net als Waterval redelijk afgezonderd, maar is een prima uitvalsbasis om naar Maastricht en Valkenburg te reizen voor werk of inkopen. Tevens is Sibbe gelegen op het plateau van Margraten. Het plaatsje telt 1000 inwoners, dus er zijn genoeg mensen om te leren kennen. Door de landelijke ligging kom je ook in Sibbe veelal ruime woningen tegen die geschikt zijn voor gezinnen. Het dorpje zelf heeft ook een basisschool dus daar hoef je niet lang voor te reizen. Als je van een bosrijke omgeving houdt is ook Sibbe de moeite waard.

https://www.amh-makelaars.nl/funda-maastricht/

Gerelateerde artikelen

Jaarrekening opstellen

Een spelletje spelen met laserguns

Vakantie Oostenrijk en zijn locaties