5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Vakantie in de Ardennen

Heb je zin in vakantie, maar geen zin om ver te reizen? Denk dan eens aan onze zuiderburen. In de Belgische Ardennen is volop natuur en ontspanning, maar er is natuurlijk ook avontuur en spelplezier te vinden. Qua verblijf kan je kiezen voor de mooiste vakantiehuizen. Ga je in de zomer en houd je van kamperen? Dan zijn er voldoende campings te vinden. Binnen een paar uur rijden zit je in een fantastisch natuurgebied en ben je er echt even tussen uit.

Verblijf

Bij een verblijf in de Ardennen heb je verschillende mogelijkheden. Natuurlijk zijn er hotels te vinden, maar het natuurgebied is bij uitstek de plek om te kamperen of in een chalet of vakantiehuis  te verblijven. Naast hele basic campings zijn er ook campings met glamping-mogelijkheden, zoals safaritenten. Als je een vakantiehuis in de Ardennen zoekt, zijn er vele opties. Zo kan je gaan voor een basic houten huisje in het bos, waar je geen mens ziet en op jezelf aangewezen bent. Maar er is ook volop luxe te vinden. Denk bijvoorbeeld aan een vakantiehuis in de Ardennen met een bubbelbad en sauna, of een bijzondere overnachting in een boomhut. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt.

Vertier

Ben je al ontspannen genoeg en heb je juist behoefte aan vermaak? Ook dan zijn de Ardennen uitermate geschikt. Er is genoeg te beleven in de Ardennen. Denk bijvoorbeeld aan een museum over de Tweede Wereldoorlog, diverse mooie stadjes om te bezoeken, of een wandeling door de grotten. Als je graag actief en sportief bezig bent, dan kan je ook klimmen, kajakken of roeien. Ook als je van een biertje houdt, zit je in de Ardennen helemaal goed. Zo zijn er verschillende bierbrouwerijen te vinden met hun eigen specialiteiten. Ook voor kinderen is er voldoende aanbod. Zo zijn er attractieparken en doolhoven te vinden waar kinderen zich uren kunnen vermaken.

https://indardennen.be/