5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Begeleid wonen, zorgt voor meer zelfstandigheid

Begeleid en met zorg wonen in Noord-Nederland

In ieder mensenleven kan er een situatie ontstaan waarin iemand niet meer alleen thuis kan wonen. Die constatering kan heel confronterend zijn, voor de betrokkene maar zeker ook voor zijn omgeving. In Noord-Nederland bestaat er gelukkig zoiets als begeleid wonen Leeuwarden, inmiddels al voor veel mensen een uitkomst. Hier bekijkt men per cliënt wat iemand nodig heeft en weet men wat ontzorgen precies betekent. Ook begeleid wonen Assen hebben al heel wat mensen gevonden, wat veel rust geeft in verschillende mensenlevens.

Jong en oud

Sommige mensen hebben helaas al op jonge leeftijd zorg nodig. Denk hierbij aan mensen met hersenletsel, aangeboren of niet-aangeboren. Ze kunnen niet 100% voor zichzelf zorgen. Bij begeleid wonen in Leeuwarden (en andere plaatsen in Noord-Nederland) wordt er gekeken naar wat iemand nog zelf kan en waar hulp bij nodig is. Anderen kunnen gelukkig pas op latere leeftijd niet meer zelfstandig wonen. Maar ook die situatie is heel vervelend en confronteren. Met verschillende disciplines in huis is er bij begeleid wonen Assen voor iedereen een oplossing binnen handbereik.

Zorg op maat

Het is zo´n mooie term: op maat. Maar hier weten ze wat op maat betekent. De ene cliënt kan dit nog wel, maar dat niet meer. Bij de volgende aanmelding is het wellicht bijna omgekeerd. Voor begeleid wonen Leeuwarden maakt het niets uit. Er wordt naar elke nieuwe situatie weer met een frisse blik naar gekeken. Zo krijgt de cliënt precies wat hij nodig heeft.

Ruim aanbod

Voldoet hulp aan huis of tijdelijke dagbesteding? Ook dat is mogelijk bij begeleid wonen Assen. U vraagt, zij draaien. Kan iemand niet meer zijn eigen huishouden draaiende houden? Begeleid wonen Leeuwarden springt bij. Dagbesteding en onder de mensen zijn is niet alleen erg fijn voor de cliënt. Ook bijvoorbeeld partner en familie ervaren een stukje rust en ruimte.