5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

Besparen op vaste lasten was nog nooit zo makkelijk

Het leven is al duur genoeg. Toch betalen veel mensen jaarlijks veel te veel voor hun vaste lasten zoals voor energie, verzekeringen, abonnementen voor internet, telefoon, mobiel etc. Door al deze contracten en abonnementen stilzwijgend door te laten lopen zonder daar periodiek eens kritisch naar te kijken betaal je vaak honderden euro’s per jaar meer dan bijvoorbeeld de buurman!

Hoe kun je zo makkelijk besparen?

Door minimaal één keer per jaar je vaste uitgaven voor energie, verzekeringen en abonnementen te vergelijken met andere aanbieders en zo nodig over te stappen kun je zonder veel moeite veel korting pakken. Dit vergelijken kun je het beste doen op een onafhankelijke vergelijkingssite, deze zetten voor jou alle aanbieders en aanbiedingen op een rij zodat je in één oogopslag kun zien welke keuze voor de beste én voordeligste is.

Energie is energie

Vooral op het gebied van energie is besparen een fluitje van een cent. Want of je energieleverancier nu Nuon, Essent, Oxxio of Eneco is, de geleverde stroom en gas blijft hetzelfde. Overstappen naar een andere energieleverancier is dan ook puur een administratieve handeling.

Maar de tarieven tussen de verschillende energieleveranciers kunnen wel flink verschillen. Bovendien belonen de energiebedrijven nieuwe klanten vaak met aantrekkelijke kortingen, cashback acties of cadeaus. Dus door over te stappen naar een andere energieleverancier profiteer je direct van dit voordeel en kun je zonder veel moeite zo honderden euro’s besparen op je energierekening.

Ook veel te besparen op abonnement en verzekeringen

Maar het is niet alleen energie waarmee je jaarlijks veel kunt besparen. Ook op abonnementen voor de mobiele telefoon, abonnementen voor internet en TV thuis en verzekeringen valt veel te besparen.

Als je al langer dan een jaar niet naar de abonnementen en verzekeringen hebt gekeken, dan is de kans groot dat je daarvoor te veel betaalt. Voor verzekeraars en providers is een slapende klant namelijk de beste klant. De abonnementstarieven en premies voor klanten die niets doen stijgen namelijk ieder jaar, terwijl deze bedrijven juist nieuwe klanten lokken met aantrekkelijke kortingen en cadeaus!

Dus ook voor abonnementen voor internet, TV en mobiel én verzekeringen geldt: jaarlijks minimaal eenmaal vergelijken en zo nodig overstappen of bij dezelfde aanbieder van abonnement of verzekering wisselen. Niet alleen kun je daar veel geld mee besparen, het levert vaak ook nog een betere dienst op! Bijvoorbeeld sneller internet, meer TV zenders of een betere verzekeringsdekking.

Pak die voordelen

Conclusie: besparen op vaste lasten zoals energie, internet, TV, mobiel en verzekeringen is kinderlijk eenvoudig! Toch nemen veel mensen nog steeds niet de moeite om de forse besparingen mee te pakken.

https://www.kieszeker.nl