5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Beton- en steenboren

Betonborenset

Bekijk een betonborenset van goede kwaliteit. De betonboordjes doen waarvoor ze gemaakt zijn. Borenkopen.nl heeft sowieso een flink assortiment aan boren van goede kwaliteit en niet alleen betonboordjes. Zo hebben zij ook boortjes speciaal voor hout en metaal, online is het assortiment goed te bekijken.

Steen- of betonboor

Een veel gestelde vraag is hoe herken je een betonboor of andersom, hoe herken je een steenboor? Op de site staat een duidelijke uitleg tussen een steen- of betonboor. Het antwoord op de vraag; hoe herken je een betonboor? Of, hoe herken je een steenboor? Het is te zien aan de kop van de boor. In feite zijn betonboordjes iets universeler dan steenboren, met een betonboor is heel goed in steen te boren. De betonborenset zal daarom vaker te zien zijn dan een steenborenset.

Boren voor ieder materiaal

Borenkopen.nl heeft een breed en diep assortiment aan boren voor tal van doeleinden. De kwaliteit is goed, en bij thuisgebruik is in feite een boor onverslijtbaar. Mocht een boor wel verslijten, of anders verloren gaan, dan komt dat in feite door incorrect gebruik. Veel voorkomende fouten zijn, een boor gebruiken bij ander materiaal dan waarvoor de boor geschikt is en bovenal; boren met het verkeerde toerental. De remedie is hoe harder het materiaal hoe hoger het toerental. Vandaar dat de boor van de tandarts zo piept, een tand of kies is hard. Het meest duidelijk is dat te zien bij boren in zacht hout zoals grenen- en vurenhout. Boren met een hoog toerental in zacht hout geeft hetzelfde effect zoals een indiaan vuur maakt. De indiaan draait met een stokje in hout en door de wrijvingswarmte ontstaat vuur. Met een hoog toerental in zacht hout boren doet ook het hout branden, het geboorde gat is donkerbruin van kleur.

https://borenkopen.nl/