5-S Webgids
Image default
Eten en drinken

Bier proeven in Tilburg

Bier is een drank met een eeuwenoude traditie. Een ambachtelijke drank waaraan je kunt proeven of de brouwer zijn vak met liefde uitoefent. De afgelopen jaren hebben we een enorme groei gezien in het aantal speciaal bieren. Kon je vroeger alleen terecht bij de grotere brouwers die een speciale editie uitgaven, tegenwoordig komen de micro-brouwerijen op als paddenstoelen. Volgens sommige rapporten zijn er in Nederland al meer dan 200 brouwerijen actief. Voor de bierliefhebber is dat een ware zegen.

Het wordt door de veelheid aan smaken ook steeds makkelijker om een speciaal bier te serveren bij de maaltijd. Daardoor wordt bier een geduchte concurrent voor die andere diner-drank: wijn

Elke brouwerij zijn eigen smaak

Elke brouwerij heeft zijn eigen visie op bier en verwerkt dit in de manier waarop zij brouwen. Dat betekent dat elk speciaal biertje een geheel eigen smaak en –geurbeleving heeft. Deze toenemende variatie past in de trend van consumenten die weg willen van de massaproductie. Niet langer willen we eenheidsworst, we willen een drank die precies past bij wie we zijn en waar we van houden.

Uitdaging bierproeverij Tilburg

Het wordt echter wel steeds moeilijker om te kiezen. Want welk biertje is nu echt jóuw biertje? Of je nu een beginnende drinker van speciaal bier bent of een veteraan, het kan soms lastig zijn om alle ontwikkelingen bij te houden. Daarom is een bierproeverij voor elke bierdrinker aan te raden.

Bier bij de bakker

In Tilburg kun je daarom een bierproeverij of workshop boeken bij Café Bakker. De mensen achter dit gezellige café zijn echte bierliefhebbers, dus is dit een logische locatie voor een bierproeverij. Tijdens de proeverij proef je vier verschillende speciaal bieren en krijg je een uitleg over het brouwproces en de geschiedenis van het bier. Achteraf testen we of je goed hebt opgelet met een bierquiz.

Enne…de winnaar geeft een rondje!

http://www.bier-proeverij.nl/locaties/bierproeverij-tilburg/