5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Brand in opslagruimte Rotterdam

In de nacht van maandag op dinsdag 3 september is er brand uitgebroken bij een opslagruimte in Rotterdam. Rond een uur of drie kwamen de eerste meldingen binnen van een mogelijke brand in deze omgeving, maar dit was pas bevestigd rond vier uur. Omstanders beschreven het als een beeld van de hel en de brandweer heeft weinig kunnen redden van het pand. Woordvoerder van de opslagruimte reageert met: ‘We zijn zeer geschokt en hebben ook tijd nodig om dit te verwerken.’

Opslagruimte Rotterdam een doelwit?

De brandende vraag is nu: hoe heeft dit kunnen gebeuren? Is het aangestoken of is het kortsluiting geweest. De politie laat weten op dit moment hier nog weinig over te kunnen zeggen. Wel geven ze aan dat nog niets is uitgesloten op dit moment. Verder horen we allerlei verhalen van verschillende kanten. Rotterdam is niet de veiligste stad, daar staat het ook om bekend. De opslagruimte zelf bevindt zich ook niet in de meest veilige buurt. Daarom zeggen omstanders ook dat ze denken dat het is aangestoken. De buurt heeft een geschiedenis met brandstichting. Een maand geleden was er ook brand op een locatie ongeveer 250 meter van de opslagruimte vandaan. De daders hiervan zijn niet opgepakt.

Dreigbrief voor eigenaar opslagruimte

Natuurlijk heeft deze brand nare gevolgen voor de ruimte. Er is weinig meer van over en dat gaat veel geld kosten. Eigenaar van opslagruimte in Rotterdam wacht eerst op de uitslag van het onderzoek. Als het gaat om een aangestoken vuur scheelt dit toch weer een vermogen. Zelf denkt de eigenaar dat het inderdaad gaat om een aangestoken vuur. De reden hiervoor is een dreigbrief die hij een week voor het incident had ontvangen. ‘In de brief gaat het over de opslagruimtes. Ze zouden in de weg staan en het straatbeeld lelijker maken. Ze zouden weg moeten worden gehaald anders zou de auteur hier zelf een handje mee helpen’, aldus de eigenaar. De dreigbrief zorgt er wel voor dat het aannemelijk om te geloven dat de brand is aangestoken. De politie wil hier verder niet op reageren. Toch zegt de eigenaar dat hij het niet zeker weet en iedereen op het hart wil drukken eerst af te wachten voordat er conclusies worden getrokken.