5-S Webgids
Meubels

De design vloerkleden: dit is hoe je de kleur van een tapijt kiest

Tapijt kan een van de moeilijkste onderdelen van het decoreren zijn, omdat er zoveel beslissingen moeten worden genomen:  de stijl van het tapijt , het  vezeltype , het patroon, de  kwaliteit en tot slot de kleur.

Kleur is vaak de moeilijkste beslissing voor klanten. Het kan moeilijk zijn om de kleur in een grote ruimte te visualiseren, te oordelen naar een klein staaltje. Een kleurverandering kan een dramatisch effect hebben, en soms, ook al is een verandering gewenst, kan het een beetje eng zijn.

Als u niet zeker weet waar u moet beginnen bij het kiezen van een kleur tapijt, lees dan verder voor enkele tips en suggesties om u te helpen bij het kiezen van een van de design vloerkleden

Welke kleur eerst kiezen bij de design vloerkleden?

Welk deel van de inrichting van hun kamer moet je als eerste selecteren als je helemaal opnieuw begint? Kies voor de belangrijkste woonruimtes in huis, zoals de  familiekamer ,   eerst de kleur van de bank . De reden is dat de keuze aan stofkleuren vaak beperkter is tot banken dan bij tapijt of verf. Veel bankstijlen worden aangeboden in slechts vier of vijf (of minder) kleuren, tenzij de bank op maat wordt gemaakt. Daarom kan het moeilijk zijn om een ​​bank te vinden in de stijl die u mooi vindt, die past bij het tapijt dat u al heeft gekozen, als u niet als eerste kiest.

Zodra de bank is geselecteerd, kiest u het tapijt en tenslotte de verf. Nogmaals, dit komt omdat de verf een vrijwel onbeperkte kleurkeuze heeft. Begin met het element met de meeste beperkte keuze en bewaar het onderdeel met de grootste selectie voor het laatst.

Gebruik dezelfde logica in andere kamers, zoals slaapkamers. In dit geval zijn de opties voor beddengoed vrij groot, dus kies eerst de kleur van het tapijt. Aangezien beddengoed een kleinere investering is en relatief eenvoudig te verwisselen is, is het misschien verstandig om eerst de verfkleur te selecteren voordat u de bedovertrek kiest.

Neutrale kleuren voor de design vloerkleden

Er is een reden waarom  neutrale kleuren  de grootste verkopers zijn in vloerbedekking. Tapijt heeft een grote impact in een ruimte en felle kleuren in een grote ruimte kunnen overweldigend zijn. Ook is het vervangen van het tapijt duur. Tenzij je de middelen (en het geduld) hebt om je tapijt om de paar jaar te vervangen als de trends veranderen, kun je de kleur op de vloer het beste neutraal houden. Gebruik de fellere of gedurfdere kleuren in andere, minder dure elementen van de kamer: verf op de muren (veel gemakkelijker en goedkoper te vervangen dan de vloerbedekking), kussens op de bank, beddengoed en kleinere accentstukken zoals lampen en ingelijste kunst .

De huidige trends geven de voorkeur aan neutrale tinten in aardse tinten, waaronder warme grijstinten en het immer populaire beige. Neutrale kleuren hoeven niet saai te zijn. Om ervoor te zorgen dat uw tapijt ondanks de neutrale kleur toch persoonlijkheid heeft, kiest u voor textuur in het tapijt. Fries of snij- en lusstijlen geven diepte en karakter aan uw tapijt, terwijl het subtiel genoeg blijft om te voorkomen dat het het middelpunt van de kamer wordt.

Berbervlekken

Een andere geweldige manier om persoonlijkheid in uw tapijt te verwerken, is door een gevlekte kleur te kiezen in plaats van een effen kleur. Technisch gesproken staan ​​deze kleurvlekken in een tapijt bekend als Berber, hoewel de meeste mensen de term Berber gebruiken om te verwijzen naar een tapijt met een lus. Tapijten met Berber-vlekjes worden meestal gevonden in neutrale kleuren met donkere neutrale kleuren die voor de vlekken worden gebruikt.

Berbervlekken zijn niet alleen visueel aantrekkelijk, ze zijn ook heel praktisch, omdat ze kunnen helpen om vuil of pluisjes op je tapijt te verbergen tussen het stofzuigen door. Misschien wilt u een vlekkerige kleur overwegen als u bang bent dat u iets op uw tapijt ziet dat niet op zijn plaats is.

Al jarenlang is Plaisier Interieur de grootste Montis dealer van Rotterdam en omstreken.

http://plaisierinterieur.nl

Gerelateerde artikelen

Pallethout klaarmaken voor gebruik

Tips om je kledingkast handig in te delen

Hoe onderhoud ik terrastafels van teakhout?