5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Dé tegeltrends van 2020

Tegels zijn de meest onderhoudsvriendelijke vloerbedekking, zowel binnen als buiten. Het betegelen van je terras is een verstandige keuze, vooral, omdat tegels in veel verschillende materialen en afwerking verkrijgbaar zijn zoals: keramiek, imitatie hout, marmer of imitatie natuursteen. Daarom zijn tegels een troef in het ontwerp van je tuin. Met verschillende formaten en verschillende kleuren is het leggen van tegels de meest esthetische oplossing voor je terras.

“Vijftig” tinten grijs

Grijs blijft een overheersende kleur, vooral, omdat het beschikbaar is in veel tinten die verschillende materialen nabootsen. Keramiek tegels, geplaatst met zeer fijne voegen, blijven ook populair. Ze geven een gevoel van continuïteit en ruimte. Keramische tegels kunnen de illusie geven dat het beton, graniet of grafiet is. Dit komt door de nerven en de kleurschakeringen. Het combineren van twee kleuren of een gradatie van grijstinten zorgen voor een chique decoratie.

Spelen met patronen en kleuren

Spelen met verschillende patronen, kleuren en vormen is ook een nieuwe trend om je terras te personaliseren. Een neutrale toon brengt een zekere elegantie en gaat heel goed rond een zwembad. Als je echt wil opvallen, gebruik dan gekleurde tegels die warmte en ruimte brengen in je tuin. Het is een slimme keuze voor kleine ruimtes, zoals patio’s of dakterrassen, omdat het de ruimte visueel vergroot wordt.

Keramiek in alle vormen en kleuren

Tegenwoordig maken keramische tegels indruk op ons door hun vermogen om elk materiaal te imiteren, te beginnen met natuurelementen. Als je zin hebt in een strandzicht, gebruik dan tegels waarin steenachtige kiezelsteentjes verwerkt zijn. Ze brengen een bijzondere textuur met zich mee en zijn zeer esthetisch en exotisch. Deze bekleding komt vaak in de vorm van tegels die als klassiek aardewerk worden gelegd.

Zorg voor meer warmte

Een andere zeer sterke trend is de imitatie van parkettegels. Praktisch gezien behoudt het de warmte en het exotische karakter van dit materiaal, terwijl het tegelijkertijd bestand is tegen het weer en Uv-stralen. Durf dus het spel van de continuïteit te spelen met een imitatietegel. Tegels worden binnen en buiten op hetzelfde niveau gelegd, waardoor de woonkamer wordt uitgebreid. Dit is een van de sterke trends van het moment, want dit type terrastegel heeft het esthetische voordeel van parket met behoud van het praktische aspect. Verkrijgbaar in vele kleuren. Tegels die gepatineerd parket imiteren bieden een modern terras. Een andere soort zal een exotisch hout imiteren met honingkleur, die voldoet aan je wensen.
Voor nog meer esthetiek voor je terras kun je creatief zijn door gekleurde imitatie parkettegels te leggen. Door te spelen met de textuur van het hout en de kleuren krijg je een uniek terras waar velen jaloers op zullen zijn.

Wil je graag tegels kopen? Bezoek dan de website van De Tegel Boutique. Hier vind je een uitgebreid aanbod aan verschillende tegels geschikt voor ieder interieur.

https://www.detegelboutique.nl/