5-S Webgids
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van ITAD voor uw bedrijf

ITAD staat voor IT Asset Disposition ofwel het verwijderen en afvoeren van uw kapitaal met betrekken tot informatietechnologie. U zult als ondernemer uiteraard meegekregen hebben dat de regelgeving op het gebied van privacy en informatiebeveiliging aan snelle verandering onderhevig is. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de nieuwe Europese richtlijnen op het gebied van privacywetgeving genaamd de Algemene Verordening Gegevensbescherming. Het verwijderen en recyclen van elektronische apparatuur op een correcte manier is dus erg belangrijk voor uw onderneming. Het is niet enkel goed voor het milieu maar ook voor het zakelijke aspect van uw bedrijf.

Een goede IT Asset Disposition is dus van waarde voor elke onderneming en daarom gaat dit artikel over de belangrijkste voordelen hiervan voor u als IT manager.

#1 Een goede naleving van wet- en regelgeving

Het is als ondernemer erg belangrijk om u te houden aan de wet- en regelgeving die voor uw onderneming van toepassing is. Dit om vervelende zaken en bijvoorbeeld boetes te voorkomen.

Ook het verwijderen, afvoeren en recyclen van elektronisch afval is aan strenge regelgeving gebonden. De Europese wet WEEE, staat voor Waste Electrical and Electronic Equipment, stelt hier erg strenge eisen aan om milieu schade en misbruik van gegevens te voorkomen. Om dus voor een goede naleving van wet- en regelgeving te zorgen is het belangrijk om te kiezen voor een partner met ruime ervaring in ITAD. Bijvoorbeeld CTC IT Solutions, één van de grootste en meest professionele ITAD en IMAC/D dienstverleners voor grote en middelgrote ondernemingen.

#2 Vermindering van uw bedrijfsrisico’s

Het opslaan en gebruiken van data is constant aan risico’s onderhevig aangezien het hier vaak om nuttige informatie gaat waarvan u niet wilt dat deze in de verkeerde handen vallen. De kans op boetes, rechtszaken of reputatiebeschadiging is aanzienlijk mocht zich een datalek voordoen binnen uw onderneming. U wilt een dergelijke gebeurtenis dan ook koste wat kost vermijden. Het is dus erg belangrijk dat u uw data goed afschermt en data die niet langer gebruikt wordt op een adequate manier verwijderd. Door het gebruik van ITAD bent u 100% zeker van een juiste en veilige verwijdering van data en elektronische apparatuur.

#3 Het verbeteren van communicatie en relatie

Doordat u als onderneming gebruik maakt van IT Asset Disposition geeft u het juiste voorbeeld van maatschappelijk verantwoord ondernemen. Klanten zullen gerust zijn op een correcte en veilige manier van het verwijderen van data en elektronica wat zich zal door vertalen in meer vertrouwen en een betere relatie. Ook zal de maatschappij in een beter daglicht naar uw bedrijf kijken aangezien zij er door gebruik van ITAD van uitgaan dat u handelt met oog voor milieu en maatschappij.

#4 Besparing van ruimte en kosten

Door het behouden van overbodige data en apparatuur wordt er zowel veel fysieke ruimte als online opslagruimte gebruikt. Dit kost uw onderneming tijd en geld aangezien er dus niks tot weinig mee gebeurt. Door het gebruik van ITAD zal deze ruimte weer vrijkomen zodat uw onderneming hier opnieuw efficiënt gebruik van kan maken.  

Kortom is het dus erg belangrijk om te kiezen voor de juiste partner in IT Asset Disposition indien u als onderneming streeft naar het verminderen van risico en het verbeteren van personal relations.

https://ctc-itsolutions.nl