5-S Webgids
Image default
Zakelijk

Dit zijn de meest voorkomende printerproblemen

Een slecht werkende printer is enorm vervelend. Zeker wanneer je iets moet printen op het moment dat je de documenten eigenlijk allang nodig had. Gelukkig kun je veel van deze problemen oplossen. In dit artikel vertellen we je over deze problemen en hoe je ze oplost.

 

Is je printer écht stuk of krijg je hem niet gerepareerd? Dan kun je altijd een goedkope, tweedehands all in one a4 zwart-wit printer kopen bij bijvoorbeeld Refurbished Printer. Dit bedrijf repareert en verkoopt tweedehands printers, waardoor de printers van hoge kwaliteit zijn, maar wel erg goedkoop.

Printer weigert te printen

Vaak kun je het zelf oplossen als je printer weigert te printen. Geeft je printer geen foutmelding aan? Controleer eerst dan eens of de printer nog aangesloten is, soms is de kabel wat los geraakt, of heeft de wifi even een storing. Het zou ook kunnen dat je printer een update nodig heeft, dat kun je doen via het configuratiescherm ‘printers en scanners’. Soms kan het ook helpen om de printer even te verwijderen en opnieuw toe te voegen.

Een langzame printer

Voornamelijk als je veel grote bestanden moet afdrukken, kan een langzame printer enorm vervelend zijn. Het is natuurlijk zo dat de ene printer nu eenmaal sneller is dan de andere. Toch kun je wel een paar dingetjes doen om de printer een handje te helpen. Moet je bijvoorbeeld grote hoeveelheden tekst afdrukken, waarbij de kwaliteit niet zo van belang is, dan kun je ervoor kiezen om de printer op een lagere kwaliteit te zetten. Ook dubbelzijdig printen duurt langer en zorgt er dus voor dat je printer langzamer print.

Het papier loopt vast

Eén van de meest voorkomende printerproblemen is het papier dat vastloopt in de printer. Je hebt misschien als eerste reactie de neiging om het papier er dan uit te trekken, maar doe dat absoluut niet. Je kunt dan namelijk het afdrukmechanisme beschadigen. Je kunt simpelweg ook voorkomen dat het papier vastloopt. Vul bijvoorbeeld nooit de papierlade helemaal tot de nok toe vol, maar tot de helft. Controleer daarbij regelmatig de papierrollers en maak ze dan ook schoon. Als deze vies zijn, blijft het papier namelijk makkelijker hangen.