5-S Webgids
Image default
Zakelijk

Is het verstandig om nu een horecazaak te openen?

De corona crisis heeft veel bedrijven helaas de das om gedaan. Velen onder hen moesten gedwongen sluiten en hadden te weinig inkomsten om de vaste kosten te dekken. Is het dan nu wel het goede moment om te starten in de horeca? Wij zijn ervan overtuigd van wel! In dit artikel zullen we jou vertellen waarom dit het goede moment is!

Koopjes op de vastgoedmarkt

Men kent het gezegde “de ene zijn dood, is de andere zijn brood”. Helaas is dit gezegde ook in deze moeilijke tijden waar. Veel horecagelegenheden gingen de laatste maanden overkop. Heel erg jammer uiteraard voor de mensen die bloed, zweet en tranen in hun zaak hebben gestopt. Maar voor ondernemers die nu graag willen starten in de horeca, is dit de uitgelezen kans. Horecapanden zijn goedkoper dan ooit! Uiteraard zul je op toplocaties nog steeds veel moeten betalen, aangezien iedereen verwacht dat we in 2021 ons oude leven terugkrijgen. Toch is het af en toe zo dat panden op toplocaties aangeboden worden voor een spotprijs, dit komt bijvoorbeeld doordat ze worden verkocht onder bankbeslag.

Ook bij de groothandels regent het momenteel kortingen

Naast de restaurants en cafés, worden achterliggend ook groothandels zwaar getroffen. Doordat restaurants bijna niets verkopen, op take-away maaltijden na, hebben ook zij praktisch geen inkomsten. Daarnaast gelden op dit moment ook nog eens de eindejaarsacties. Op die manier, is het zeker mogelijk om materiaal voor jouw zaak in te kopen tegen zeer voordelige prijzen. Ook de online shops, zoals horecawebstore.nl, bieden voordelige kortingen op alles wat je nodig hebt om jouw zaak te starten.

Een normaal leven

Uiteraard hopen we er ook allemaal op dat we ons mooie “oude” leventje terugkrijgen! De meesten onder ons denken dat het ergste nu wel achter de rug is. Vandaar is dit de uitgelezen kans om nu jouw zaak op te starten. Tegen de tijd dat maatregelen worden afgebouwd en meer mensen worden gevaccineerd, kan jij jouw zaak openen. Je hebt op dit moment rustig de tijd om alles voor te bereiden. Natuurlijk is het wel lastig dat de horeca op dit moment nog geen perspectief op heropening heeft gekregen. Wanneer je je laatste spaarcent moet investeren, kan dit een vervelende situatie zijn.