5-S Webgids
Bedrijven

Droogbouw vloerverwarming gebruiken

Bij droogbouw vloerverwarming komen de leidingen niet in een cementlaag te liggen, maar juist in platen. Bij een nat systeem liggen de leidingen juist in een cementlaag en niet in een plaat. De platen hebben juist een isolerende werking en zorgen voor een betere isolatie dan het natte systeem. Zo worden er noppenplaten gebruikt en kunnen de leidingen hier makkelijk in weggelegd worden. De platen worden vaak afgedekt met speciale afdekplaten, zodat de vloer mooi egaal blijft. De droogbouw vloerverwarming hoeft op deze manier geen cementlaag op te warmen. Hierdoor wordt de vloer sneller warm en kun je genieten van de warme temperatuur.  

 

Het droogbouw systeem is hierdoor zuiniger, maar wel een stuk duurder in de aanschaf. Wat zijn de eigenschappen van een droogbouw vloerverwarming? En welk systeem is het beste? In dit artikel gaan we dit uitgebreid behandelen zodat je er meer over te weten komt.

Eigenschappen van droogbouw vloerverwarming

Droogbouw vloerverwarming heeft verschillende eigenschappen waaraan je het kunt herkennen. Het is ten eerste minder zwaar dan een nat systeem en de vloer wordt hierdoor minder belast. Daarnaast is het voor houten ondervloeren geschikt en kan dit niet met een nat systeem. De opbouwhoogte is minder dik en dat betekent dat je het makkelijker kan laten installeren. De droogbouw vloerverwarming hoeft geen extra cementlaag op te warmen, waardoor de vloer over het algemeen sneller warm wordt. Een droogbouw vloerverwarming is ook snel gelegd en vaak binnen 24 uur gebruiksklaar.

 

Elektrische vloerverwarming

Elektrische vloerverwarming wordt tegenwoordig steeds vaker gebruikt, omdat het een lage aanschafprijs heeft. Echter, is een elektrische vloerverwarming niet bedoeld voor ruimtes die veel gebruikt worden. Het is namelijk een vloerverwarming die je voornamelijk wilt gebruiken voor ruimtes waar je niet vaak komt. Het dient namelijk als een bijverwarming en verbruikt veel meer stroom dan andere varianten. Het is als voorbeeld ideaal om te gebruiken in de badkamer, omdat je hier niet veel tijd spendeert. De elektrische vloerverwarming werkt onafhankelijk van de CV ketel. De ruimte waarin de elektrische vloerverwarming ligt, wordt alleen verwarmd wanneer hij gebruikt wordt.

Welk droogbouw vloerverwarming systeem is het beste?

De keuze voor een vloerverwarmingssysteem is over het algemeen persoonlijk. Welk systeem het beste voor jou is hangt af van je behoefte en wensen. De situatie is bepalend en in sommige gevallen heb je meerdere opties. Soms is het namelijk moeilijk om een nat systeem te nemen, omdat je een houten vloer hebt. Weet je niet zeker welk systeem je moet kiezen? Schakel dan een specialist in op het gebied van vloerverwarming, zodat je vakkundig advies kunt ontvangen. De specialist heeft namelijk voldoende ervaring en kennis op het gebied van vloerverwarming. Wil je meer weten over de prijzen van het laten plaatsen van droogbouw vloerverwarming? Vraag een vloerverwarming offerte aan bij een installateur en bekijk de mogelijkheden die je hebt met je budget.

 

Je kunt eenvoudig op het internet een aanbieder vinden voor vloerverwarming, hierbij is het van belang dat je naar een aantal zaken kijkt. Zoek vooral naar een installateur in de omgeving, zodat je geen voorrijkosten hoeft te betalen. Ook wil je contact opnemen voordat je de installateur inschakelt en wil je informeren over de mogelijkheden die je hebt.

 

Gerelateerde artikelen

Schilder in Maastricht gezocht?

Hoe vind u de beste rijles in Eindhoven?

Belangrijke eigenschappen van een betrouwbare elektricien