5-S Webgids
Woning en Tuin

Een granieten tuintafel, zeker het overwegen waard

We zullen meer dan waarschijnlijk helemaal niets nieuws zeggen wanneer we zeggen dat een tuintafel over zeer solide eigenschappen dient te beschikken. Dat is het gevolg van het feit dat ze continu onder invloed staat van niet alleen de UV-straling, maar ook van de andere weersomstandigheden die gelden. Voor een granieten tuintafel geldt dat ze hier op geen enkele manier hinder van ondervindt. Het is dan ook niet zomaar dat er naar dit type tuintafel sinds jaar en dag wordt verwezen als zijnde één van de beste exemplaren die er op de markt aanwezig zijn. Hoe dan ook, overweeg jij ook de aanschaf van een dergelijke tuintafel? Dan dien je zeker en vast verder te lezen!

Een tuintafel van graniet oogt werkelijk bijzonder mooi

Natuurlijk is het in je tuin zo dat je tafel doorgaans op een zeer centrale of in ieder geval in het oog springen locatie is terug te vinden. Dat betekent dat je met zekerheid stil zal willen blijven staan bij de uitstraling waarover ze beschikt. Wanneer je de keuze maakt om een granieten tuintafel te kopen ben je altijd verzekerd van een zeer aantrekkelijke uitstraling. Bovendien geldt voor dit type materiaal dat ze perfect kan worden gecombineerd met heel wat andere materialen die je mogelijks in je tuin terug laat komen. Ongeacht de manier waarop je dus met andere woorden je tuin hebt vormgegeven, het is doorgaans geen enkel probleem om er gebruik in te maken van een tuintafel die bijvoorbeeld beschikt over een tafelblad vervaardigd uit graniet.

Dit type tuintafel is vorst- en UV-bestendig

Voor een granieten tuintafel geldt uiteraard dat ze steevast buitenshuis wordt geplaatst. Dat zorgt er zoals eerder reeds aangegeven voor dat ze continu wordt blootgesteld aan de omstandigheden die zich buitenshuis kunnen laten gelden. Het gaat hierbij niet alleen om UV-straling, maar ook om bijvoorbeeld vorst tijdens de wintermaanden. Dat hoeft helemaal geen probleem te zijn. Niet alleen staat een tuintafel van graniet erom bekend UV-bestendig te zijn, daarnaast is ze ook uitstekend opgewassen tegen de vorst. Zo wordt voorkomen dat de tafel tijdens de wintermaanden binnen moet worden gehaald. Dat is ook alleen maar interessant, want ze weegt toch wel behoorlijk wat!

Waar rekening mee houden op vlak van onderhoud?

Ga je granieten tuintafel kopen? Dan moet je er rekening mee houden dat het raadzaam is om ze te voorzien van een zogenaamde graniet beschermer. Op deze manier kan er worden voorkomen dat er vervelende vlekken in het graniet trekken. Is dat toch gebeurd? Dan hoef je echter niet te wanhopen. Het is namelijk zo dat deze onder invloed van het zuur uit de regen en de UV-straling na enkele maanden weer zal komen te vervagen of verdwijnen. Je moet er alleen rekening mee houden dat van graniet bekend is dat ze door de jaren heen haar kleur enigszins kan verliezen. Dat hoeft echter geen probleem te zijn. In de betere tuincentra is het namelijk altijd mogelijk om een zogenaamde kleurverdieper aan te schaffen. Zo haal je die oorspronkelijke kleur meteen terug!