5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Tips voor een gezellige keuken

Tips voor een gezellige keuken

Onze keuken wordt een steeds belangrijker onderdeel van ons huis. Waar we vroeger vaak enkel en alleen aten in de keuken, wordt het nu een echt onderdeel van ons interieur. Een gezellig ingerichte tafel, het aanrecht vol met allerlei leuke spulletjes en bovenal een prachtige lamp voor boven je eettafel. Een gezellige keuken is niet alleen fijn voor de rest van de uitstraling van je huis, maar geeft ook een warm en sfeervol gevoel. Om je een eindje de goede richting op te helpen, hebben we een aantal tips voor je, die jouw keuken gezellig maken.

Houd het netjes

Net als voor iedere ruimte, is dit vaak een stap die ontzettend wordt onderschat. Toch is het netjes houden van je keuken een belangrijke stap naar een sfeervolle en ook gezellig keuken. Je kunt je voorstellen, dat wanneer jij je aanrecht vol hebt staan met allerlei spulletjes, dit de rest van de keuken niet ten goede komt. Uiteraard is het geen probleem je keuken apparatuur te laten staan, want een mooi koffiezetapparaat draagt natuurlijk wel bij aan de uitstraling van je keuken. Andere zaken zoals potjes kruiden, goedkoop bestek of een snijplank dienen wel netjes te worden opgeruimd.

Accessoires

Een grote eettafel in de keuken leent zich natuurlijk perfect voor het decoreren met verschillende accessoires. Zo kun je kiezen voor een grote glazen vaas, maar ook een kandelaar is natuurlijk uitstek geschikt. Let er wel op, dat wanneer je met je eettafel aan de slag gaat je er ook voor zorgt dat je deze netjes en opgeruimd houdt. Vooral met een eettafel wil het nog wel eens zo zijn, dat er allerlei prullaria op de hoek van de tafel wordt neergelegd, iets wat de decoratie natuurlijk absoluut niet ten goede komt. Bekijk hier enkele voorbeeld van hoe jij een eettafel gezellig kunt inrichten.

Verlichting

Verlichting is in iedere ruimte onmisbaar. Waar het voor bijvoorbeeld het toilet puur praktisch dient te zijn, geldt dit voor de woonkamer en keuken natuurlijk niet. Vooral in de keuken is het belangrijk dat je verlicht zowel functioneel als sfeervol kan dienen. Tijdens het lezen van de krant aan de eettafel is goede verlichting belangrijk, terwijl je bij een romantisch diner natuurlijk wat gezelliger licht wilt hebben.