5-S Webgids
Aanbiedingen

Een magnetron onderhouden in enkele stappen

Veel mensen ploffen na een lange dag werken neer op de bank en hebben dan eigenlijk geen zin meer om te koken. Het bezitten van een magnetron is dan ideaal, want in een magnetron warm je binnen enkele minuten een maaltijd op. Geen gedoe met pannen en ook de afwas blijft beperkt. Het zou dan ook wel heel vervelend zijn als de magnetron na zo’n lange dag werken het niet meer blijkt te doen. Wie zijn magnetron goed onderhoudt, voorkomt deze nare situatie. In dit artikel geven je een aantal tips voor het onderhouden van je magnetron.

Een poetsbeurt op zijn tijd
Je hebt het vast wel eens meegemaakt: je doet een maaltijd net even iets te lang in de magnetron, je hoort een pruttelend geluid en voor je het weet zit het apparaat onder de rode pastasaus. Heel veel zin om de magnetron uitgebreid schoon te maken heb je niet en dus haal je er vlug een keukenpapiertje over en vervolgens laat je het voor wat het is. Het gevolg: een magnetron met aangekoekte resten en een vervelend geurtje. 

Gelukkig is er een techniek om je magnetron makkelijk schoon te maken én weer heerlijk te laten ruiken. Doe een schaaltje met hierin een laagje water en een vleugje citroensap of eetlepel azijn in de magnetron. Zet het apparaat aan voor zo’n vijf minuten. Ga vervolgens met een schoonmaakdoekje over de binnenkant heen en je zult merken dat de aangekoekte etensresten zo los komen. Bovendien zijn plots ook alle nare geurtjes verdwenen. 

Vervang kapotte onderdelen
Een magnetron is een gebruiksvoorwerp en dus gaat er op zijn tijd wel eens iets kapot. Dit hoeft niet altijd direct te betekenen dat de magnetron zijn beste tijd heeft gehad. Vaak is het een kwestie van het vervangen van een kapotte schakelaar of zekering. Deze magnetron onderdelen bestel je bijvoorbeeld op Fixpart.nl. Door onderdelen zo nu en dan te vervangen gaat je magnetron een stuk langer mee. Zo heb je altijd een werkend apparaat om maaltijden in op te warmen na een lange dag werken!

https://fixpart.nl/nl

Gerelateerde artikelen

Waar moet je op letten tijdens het geven van een webinar?

Tips bij het kopen van vouwgordijnen!

3x leuke dessins damesmode in 2021