5-S Webgids
Image default
Kinderen

Een wiebelkussen voor mensen met ADHD

Er zijn een hoop kinderen die last hebben van ADHD, hoewel hier vaak bepaalde middelen voor worden voorgeschreven, komen er ook steeds meer hulpmiddelen om hierbij te helpen. Wat we steeds meer zien om hierbij te helpen zijn wiebelkussens. Deze hebben in veel gevallen een positief effect op kinderen, vooral wanneer zij moeite hebben met stilzitten, of concentratie. Een wiebelkussen is een kussen die gevuld is met lucht, dit zorgt voor een wiebel effect wanneer je hier op gaat zitten. Wij vertellen je wat de effecten zijn op ADHD en hoe je het kunt gebruiken.  

De werking van een wiebelkussen

Naast dat een wiebelkussen kan helpen bij kinderen met ADHD, kan het ook andere voordelen hebben. Zo kan het bijvoorbeeld ook helpen om de houding te verbeteren. Dit komt omdat je spieren continu geprikkeld worden en je ook nog eens gedwongen wordt om op de juiste manier te gaan zitten. 

Wiebelkussens worden op verschillende momenten gebruikt, sommige kinderen gebruiken het vooral thuis en andere kinderen gebruiken het ook op school. Het is alleen wel belangrijk om het niet continu te gebruiken, dan neemt de werking namelijk af. 

Waarom kan een wiebelkussen helpen bij ADHD

Kinderen met ADHD vinden het vaak moeilijk om zich te concentreren en stil te blijven zitten. Deze twee dingen zijn precies de punten waar een wiebelkussen kan ondersteunen. Aan de ene kant omdat een wiebelkussen helpt voor een betere concentratie. Door de bewegingen gaan de hersenen namelijk beter werken waardoor ook concentreren makkelijker wordt. Daarnaast is het ook nog eens goed om stil te blijven zitten. Je kunt namelijk niet helemaal schuin gaan zitten of iets dergelijks maar je wordt gedwongen om goed te gaan zitten.

Een wiebelkussen heeft dus een hoop voordelen voor kinderen met ADHD. Het is dus hoe dan ook de moeite waard om dit te proberen!