5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Eerste hulp bij ongelukken

Ze zeggen weleens dat een ongeluk in een klein hoekje zit en wie überhaupt leeft, weet natuurlijk ook dat dit waar is. Thuis, maar ook op de werkplek of op school kunnen ongelukken gebeuren. Dat is natuurlijk ook geen ramp, dat hoort bij het leven. Het is echter wel belangrijk dat je zorgt dat je zo goed mogelijk voorbereid bent, mochten zich dan noodsituaties voordoen. Er zijn een aantal zaken die altijd handig zijn om in huis te hebben, zoals een schuimblusser. Bij het gebruik van een schuimblusser is het natuurlijk wel belangrijk dat je goed weet hoe je een schuimblusser dient te gebruiken, zodat je er ook echt profijt van hebt dat je het apparaat in huis hebt.

In de meeste gevallen is het gebruik van een schuimblusser bij brand de juiste keuze. Een schuimblusser heeft een aantal voordelen. Ze zijn eigenlijk nagenoeg overal inzetbaar en bij gebruik ontstaat er minimale nevenschade, waardoor een schuimblusser dus bijvoorbeeld ook goed geschikt is om in woonhuizen te gebruiken. Doordat het schuim/watermengsel zeer fijn geneveld wordt, is een schuimblusser ook geschikt om onder spanning staande apparatuur mee te kunnen blussen. De deeltjes zijn namelijk door de fijne verneveling niet elektrisch geladen en kunnen daarom ook geen problemen zoals elektrocutie veroorzaken.

Zorg ervoor dat je je brandblusser of schuimblusser op een duidelijk zichtbare plek hangt, zodat deze snel gezien en gepakt kan worden indien er behoefte aan is. Zorg er ook voor dat BHV-ers voldoende getraind zijn om goed om te kunnen gaan met de schuimblusser, zodat je altijd goed voorbereid kunt zijn in noodsituaties.

Er zijn natuurlijk ook nog andere zaken die altijd handig zijn om tot je beschikking te hebben, zoals een goede pleisterautomaat. Zo heb je altijd pleisters tot je beschikking, die je ook nog eens snel kunt pakken indien nodig.

https://www.schoens-safety.nl/