5-S Webgids
Image default
Groothandel

Efficiënt kabelmanagement, zo doet u dat

Voor zowel grote als kleine organisaties is een werkplek zonder kabels is niet meer weg te denken in ons dagelijks leven. Efficiënt kabelmanagement hoeft niet altijd moeilijk te zijn. Wij geven u zes tips om frustraties te voorkomen.

1.   Zorg voor de juiste kabellengte

Alleen zonder overbodige kabel meters kunnen uw kabels in de war raken. Het eerste wat u doet is dan ook het op maat maken van de kabels. Kabels zijn in verschillende maten verkrijgbaar. Helaas zijn dit niet altijd de maten die aansluiten bij wat u nodig hebt. Kabels zijn verkrijgbaar per strekkende meter en ook qua connectoren heeft u ruime keus. Laat uw kabels dus op maat maken. Vooral wanneer u in dezelfde opstelling werkt kan dit een vrij simpele oplossing zijn.

2.   Kabellengte samen binden

Werkt u niet in dezelfde vaste opstelling, dan wordt het lastig om de kabellente op maat te maken. Iedere opstelling heeft namelijk een andere kabellengte nodig. Hierdoor kiest u altijd voor de meest ruime oplossing. Toch wilt u de kabels strak houden. Dit kunt u eenvoudig doen door de overbodige kabels in kleine rolletjes bij elkaar te binden. Hiervoor kunt u kabelbinders gebruiken.

3.   Werk met kleuren

Kabels zijn in verschillende kleuren beschikbaar. Helaas geldt dit niet voor de types en lengtes van de kabels. Gebruikt u veel verschillende kabels, dan raden wij aan om kabels met kleuren te coderen. Hierdoor wordt er al snel een overzicht gecreëerd van welke kabel bij welke kleu hoort. Een klein stukje geel tape in verschillende diktes kan al snel onderscheid maken.

4.   Kabels bundelen

Kabels kunt u samenbrengen in een huls door middel van een spiraalband. Hierdoor lijkt het alsof er maar één kabel over de vloer heen loopt. U kunt een op iedere gewenste plaatst een afzonderlijke kabel laten aftakken.

5.   Kabels netjes afrollen

De meest belangrijke tip die we u meegeven is dat u gewoon goed met zorgen voor uw kabels. Het efficiënt beheren van uw kabels verlengd de levensduur van uw apparatuur. Deze winst is dus makkelijk meegenomen. Wanneer u bovenstaande tips volgt, komt u al een heel eind.

6.   Schakel Human Office in.

Heeft u een groot kantoor? Wisselt u vaak van werkplek? Wilt u rust creëren op de werkvloer en een veilige werkomgeving creëren? Besteed uw kabel management dan uit Human Office. Wij maken kabelmanagement op maat omdat wij vinden dat iedere werkplek uniek is. Wilt u een afspraak maken met één van onze specialisten? Wij komen graag bij u langs voor advies op maat.

https://www.humanoffice.nl/producten/Cablemanagement