5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Hoe bespaar je geld op het huishouden?

Veel dingen in het huishouden zijn duur en elke maand geven we er weer veel geld aan uit. Misschien denk je nog wel eens nostalgisch terug aan je studententijd, toen je met heel weinig geld rond kon komen. Hoe deed je dat toch? Je moest wel! En daardoor was je heel kritisch op je uitgaven voor het huishouden en vaste lasten. Dingen die je niet nodig had, die kocht je niet, want anders bleef er geen geld meer over op je rekening. Als je die tijd voorbij bent en meer inkomen hebt, word je meestal minder kritisch en na een aantal jaar kun je in een soort routine komen van uitgaven. Als je wat geld wilt besparen is dit een hele goede kostenpost om naar te kijken en weer eens iets kritischer te worden. Daarom hebben we hier wat tips die je op weg kunnen helpen:

 

Boodschappen doen dat moet iedereen. Je kunt natuurlijk niet minder gaan eten, want je moet wel goed voor jezelf zorgen en ook op toiletpapier zou ik niet gaan besparen! Maar toch zijn er een aantal dingen waar je op kunt letten. Doe je bijvoorbeeld vaak aankopen in de supermarkt waarvan je denkt, die heb ik niet echt nodig? Laat die dan voortaan liggen. Let ook goed op de prijzen, het is helemaal niet nodig om altijd het A-merk te kopen. Vaak is een B-merk of huismerk ook goed en het scheelt best veel! Een euro verschil op bijvoorbeeld wasmiddel lijkt niet veel, maar bedenk dat het op den duur een groot verschil maakt!.

 

Duurzaam verwarmen

Ook de gasrekening kan aardig oplopen, zeker in de koude wintermaanden. Dit is niet nodig want je kunt een warmtepomp aanschaffen. Hiermee kun je wel tot €500 per jaar besparen. Er zijn veel verschillende soorten te koop, zoals een hybride warmtepomp of een combiwarmtepomp.