5-S Webgids
Image default
Gezondheid

EHBO cursussen in Maastricht

Euro Transport College vindt het belangrijk dat chauffeurs ook onderweg Eerste Hulp kunnen verlenen op een moment dat een dringende situatie zich voor doet. Daarom bieden ze ook EHBO cursussen in Maastricht aan. Zeker wanneer je veel onderweg bent en de kans groter is dat je getuigen wordt van een ongeval. Kennis van EHBO is natuurlijk ook belangrijk in andere organisaties die een RI&E hebben of in privé situaties. Om deze redenen is het volgen van een EHBO cursus altijd een goed idee. Interesse in een EHBO cursus? Bij Euro Transport College vindt je verschillende opleidingen, ook bij jouw in de buurt.

Verschillende EHBO trainingen

Alle cursussen worden aangeboden door een docent die een zorgachtergrond heeft. Deze docent biedt altijd lessen aan volgens de nieuwste richtlijnen en technieken en kan echte situaties nabootsen. Zo weet je zeker dat je optimaal wordt voorbereid op het echte werk en in zo’n situatie ook weet wat je moet doen en hoe je kalm kan blijven. EHBO trainingen in Maastricht worden aangeboden op drie niveaus, namelijk Basic, Basis en Expert. In de Basic cursus leer je de basis en krijg je geen certificaat. Voor de Basis cursus kun je een EHBO certificaat behalen. Ook leer je verschillende vaardigheden, zoals pleisters plakken en medische verschijnselen herkennen. Bij een expert cursus leer je naast de basis ook het gebruik van een AED en reanimeren.

Hoelang is een EHBO certificaat geldig?

Het EHBO certificaat is twee jaar lang geldig. Na deze twee jaar dien je opnieuw een EHBO cursus te volgen om jouw certificering te verlengen. Dit kun je doen door een herhalingscursus EHBO te volgen. Na het behalen van deze cursus is je certificaat weer twee jaar geldig. Het is echter verstandig om vaker een EHBO cursus te volgen, zodat alle handelingen vers in je geheugen blijven en je weet wat je moet doen. Heb je jouw EHBO cursus in Maastricht gevolgd? Dan kun je vaak bij dezelfde aanbieder een herhalingscursus doen.

Waarom een EHBO cursus in Maastricht?

EHBO is verplicht als uit de Risico Inventarisatie en Evaluatie blijkt dat de kans op een ongeval in jouw organisatie groter is dan bij een ander bedrijf. Het is dan wettelijk verplicht een bepaald aantal EHBO’ers in dienst te hebben. Wanneer het risico beperkt is, dan is een BHV’er voldoende. Heeft jouw bedrijf uit regio Maastricht een EHBO’er nodig? Bij Eurotransport College kun je in omgeving Maastricht een EHBO cursus volgen.

https://eurotransportcollege.com/ehbo-cursus-maastricht/