5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Elektra aanleggen stappenplan

Hieronder staan een aantal stappen die je moet uitvoeren om elektra aan te kunnen leggen. Het aanleggen van elektra moet uiterst zorgvuldig aangelegd worden en zonder enige kennis is het niet aan te raden om zulke werkzaamheden zelf uit te voeren. Het aanleggen van elektra is één van de dagelijkse taken van Elektricien Louwmans, voor deskundige en gespecialiseerde hulp kunt u contact opnemen met Elektricien Louwmans. Naast het aanleggen van elektra kunt u ook altijd contact opnemen voor het uitbreiden van groepenkasten of aanleggen van meterkasten, ook hebben ze een 24/7 spoedhulp.

Stappenplan elektra

Stap 1: Door de stroom uit te schakelen ben je al een stuk beter beveiligd. Je kunt er hier voor kiezen om de desbetreffende groep uit te schakelen maar voor alle veiligheid is het beter om de hoofdschakelaar uit te schakelen.

 

Stap 2: Door een ontwerp te maken kan je goed in kaart brengen waar alle nieuwe leidingen en kabels uiteindelijk moeten komen. Ook stopcontacten en schakelaars horen hierbij, voer deze stap zorgvuldig uit om zo weinig mogelijke fouten te maken.

 

Stap 3: Vanuit de centraaldoos vertrekken alle elektriciteitsleidingen, deze lopen naar schakelaars, stopcontacten en lichten. Het is sterk aan te raden om deze aan te leggen als deze er nog niet is.

 

Stap 4: Met de juiste behuizingen kun je vanaf de centraaldoos de eerste leidingen naar de muren aanleggen.

 

Stap 5: Nu kun je gaten in de muur boren voor de muur dozen. Frees ook de elektriciteitssleuven uit in de muur.

 

Stap 6: De muur dozen kan je nu plaatsen net zoals de op maat gemaakte elektriciteitsleidingen. 

 

Stap 7: Doormiddel van een trekveer kan je alle kabels door de leidingen trekken. 

 

Stap 8: Nu kun je alles op de muur afwerken en alle draden aansluiten.