5-S Webgids
Image default
Woningen

Energiecertificaten: een progressief lager E-peil

huis te koop

Europa neemt in haar lidstaten maatregelen om het energieverbruik in huizen te verminderen. De isolatienormen voor nieuwe woningen worden nog strenger dan nooit. In Belgie engageren de drie gewesten Vlaanderen, Wallonië en het Brussels  zich om vanaf 2021 het E30-peil te halen.

Bouwers van energiezuinige huizen kunnen aantrekkelijke kortingen krijgen. Daarom is duurzaam bouwen niet alleen een goed gebaar van milieubescherming, maar ook goed voor uw portemonnee!

In Vlaanderen

Vanaf 2021 moet elke nieuwe woning minimaal aan BENG-eisen voldoen (bijna energieneutraal). Daarom zullen bouwaanvragen of -meldingen na 2021 moeten voldoen aan het E30-niveau. Bouwers van energiezuinige woningen kunnen aantrekkelijke kortingen krijgen. Wie een huis bouwt met een elektronisch niveau tot 20, krijgt binnen 5 jaar een korting tot 100% op de onroerende voorheffing. Netbeheerders kunnen ook verzekeringspremies op E-niveau verstrekken voor nieuwbouwwoningen die hoger scoren dan de sterke norm. Daarom is duurzaam bouwen niet alleen een goed gebaar van milieubescherming, maar ook goed voor uw portemonnee!

In het Brussels

Brussel past sinds 2015 de Passiefhuisstandaard toe. Dit betekent dat het totale primaire energieverbruik van verwarming, sanitair warm water en elektrische apparatuur van een gezin niet hoger mag zijn dan 45kWh / m2 / jaar.

In Wallonië

Sinds 2014 zijn de hoogste kosten van alle nieuwe huizen en grootschalige renovatiewerken E80. Er zijn ook premies voor gebouwen met een E-peil van 65 of lager. De kosten van een eengezinswoning bedragen 1.500 euro. Een extra 110 euro per eenheid onder het E-niveau, de maximale premie is 5.000 euro per eenpersoonshuishouden en 1.500 euro voor passiefhuizen.

huizen te huur

https://be.propenda.com/