5-S Webgids
Gezondheid

fabels over een burn out

Na uitputting moet je je hele (werk) leven veranderen Mensen die uitgeput zijn, maken zich vaak zorgen dat ze veel van hun leven zullen moeten veranderen om niet opnieuw uitgeput te raken. Misschien wilt u weten of u nog kunt doorwerken, of u uw werkdruk moet verminderen, of dat u bepaalde activiteiten niet meer verricht. Dit kan moeilijk zijn, vooral als u zeer tevreden bent over uw werk. Misschien wilt u uw oude leven niet opgeven, maar u wilt natuurlijk niet uitgeput raken. U zult de juiste balans moeten vinden. Om te herstellen van een burn-out en een burn-out volledig te elimineren, is het belangrijk om je grenzen te begrijpen en aan te geven. Dit betekent niet dat je je leven moet veranderen. Het kan zijn dat je hier en daar wat rustiger aan moet doen, maar je moet ook goed nadenken over je prioriteiten.

Na een week vakantie raak je een burn-out kwijt Het kost meer tijd om te herstellen van een burn-out, niet alleen een week vrij. Het verschil tussen overwerk en burn-out is dat je overwerk kunt oplossen door stressfactoren te elimineren. Uitputting is niet het geval, het vereist actief herstel. Daarnaast los je de oorzaak van een burn-out niet op tijdens de week van vakantie. Als u terugkomt van vakantie, keert u terug naar uw oorspronkelijke stressvolle routine. Lees hier meer over het omgaan met burn-out- en herstelsituaties.

Uitputting in je hoofd Een vaak gehoord statement. Burn-out is echter een fysieke reactie op langdurige (mentale) uitputting. Denk dat het in je hoofd het herstel moeilijker zal maken, en dat je je ook van binnen zult voelen. Burn-out zal zich psychologisch manifesteren, maar eerst zal je lichaam uitgeput raken door chronische stress. De oorzaak van je burn-out is niet een gebrek aan wilskracht of karakter.

https://www.ndoorherstel.nl/

Gerelateerde artikelen

Hoe je jezelf kan helpen

Wat houdt autisme in?

Incubatietijd SOA en Chlamydia