5-S Webgids
Image default
Dienstverlening

Gebruik een emmer met deksel voor aarde, compost en zelfs planten

Veel mensen gebruiken een emmer met deksel voor in de tuin. Gebruik een emmer om compost en andere bodemverbeteraars te verspreiden en stenen te verzamelen. Het voordeel van de emmer boven een kruiwagen is dat u hem gemakkelijk op krappe plekken kan dragen, zoals tussen rijen maïs. Daarnaast kunt u de emmers ook gebruiken voor het opslaan van zaadjes, waarvan u zeker weet dat knaagdieren het heerlijk zouden vinden.

 

Oneindig veel toepassingen voor emmers in de tuin 

Er zijn een aantal kleine gewassen die u in emmers zou kunnen telen. Een suggestie die u vaak terug gaat zien op andere bereidingssites, is om aardappelen te laten groeien in emmers met deksel. Als u in huis nog geen water hebt opgeslagen, kunnen emmers de sleutel zijn tot waterbeheer in een overlevingssituatie. Als de waterkraan niet meer draait, kunt u op de ouderwetse manier water vervoeren, ervan uitgaande dat u een lokale bron hebt die redelijk schoon is. Als al het andere niet lukt, kunt u een regengoot zo laten wegvloeien in een emmer als het regent.

 

Emmers met deksel voor het bewaren van voedsel

Emmers met deksel kunnen ook worden gebruikt voor het bewaren van voedsel. Dit kan zo simpel zijn als zakken bonen en rijst in een emmer te gooien om te voorkomen dat muizen in de zakken kauwen. Als u voedsel voor langere tijd wilt bewaren, is een populaire methode om het voedsel in mylarzakken te doen, een zuurstofabsorbeerder erin te gooien (tenzij u suiker opslaat, zullen zuurstofabsorbeerders suiker in een baksteen veranderen.), En sluit de zak af met een strijkijzer of een stijltang.