5-S Webgids
Financieel

Geld Lenen of toch sparen?

Uiteraard is sparen altijd goedkoper dan lenen. Het bedrag dat u wilt gaan lenen moet u terugbetalen, inclusief de rente over dit bedrag. Wilt u een uitgave doen waarvoor u op het moment het geld niet voor heeft, en kunt óf wilt u de uitgave niet langer uitstellen? Dan kan geld lenen een goede oplossing zijn.

Hoeveel kan ik lenen?

Waarschijnlijk heeft u al een aankoop in gedachten, het is dan prettig om vooraf te weten of u het gewenste bedrag kunt lenen. Dit is van verschillende factoren afhankelijk, onder andere van de financiële en persoonlijke situatie van u én uw partner. Wij geven u graag meer informatie over hoeveel u maximaal kunt lenen.

Houd ik dan voldoende geld over?

Natuurlijk wilt u er zeker van zijn dat de lening past bij uw (vaste) inkomsten en uitgaven. Niet alleen nu, maar ook in de toekomst. Wellicht wilt u later minder gaan werken, dan dalen uiteraard de inkomsten, waar de maandlasten van uw lening gelijk blijven. Zodra u weet wat een lening kost, kunt u bepalen of u naast de kosten van de lening voldoende geld overhoudt voor uw overige kostenposten en uitgaven.

Hoe weet ik waar ik geld kan lenen?

U kunt online op verschillende websites vrijblijvend een offerte aanvragen. zij bekijken dan de persoonlijke en financiële situatie van u en uw partner. U wilt geld lenen, daarom toetsen zij de gegevens van u beiden bij het Bureau Krediet Registratie (BKR). Dit doen ze om vast te stellen of u de maandlasten van de lening kunt betalen. Alleen als blijkt dat de lening past bij uw inkomsten en uitgaven, ontvangt u een offerte. U bent er dan zeker van dat u het getoonde bedrag met een gerust gevoel kan lenen.

Geld lenen, Welke lening past bij mij?

Wanner u er uiteindelijk voor kiest om geld te lenen in plaats van te sparen, is het belangrijk dat u een lening kiest die past bij uw persoonlijke wensen en bij het doel waarvoor u de lening wilt gebruiken. Ontdek eenvoudig welke lening bij u past.

http://www.courtinegroep.nl/online-spaarrekeningen/

Gerelateerde artikelen

Wat is een jaarrekening?

Je eerste koopwoning

Een betrouwbare gerechtsdeurwaarder in Veenendaal