5-S Webgids
Image default
Onderwijs

Goed leren typen, waarom?

Een online typecursus, velen vragen zich af waar dat goed voor is. Het is toch niet belangrijk dat je exact leert waar de toetsen op een toetsenbord zich bevinden? Dit is dus zeker wél belangrijk! Typen behoort vandaag de dag tot het lijstje vaardigheden die goed van pas komen, waar je veel aan hebt, en die in sommige gevallen zelfs essentieel is. Een online typecursus is dus totaal geen verspilling van tijd en geld. In dit blogartikel kijken we naar waarom een typecursus een goede investering is, en waarom typen dus zo belangrijk is.

Waarom is een typecursus belangrijk?

Met een typecursus voorzie jij jezelf van extra oefeningen wat betreft typevaardigheden. De allereerst reden waarom een typecursus een goed idee is, is omdat je hiermee ook leert om je lichaamshouding te verbeteren. Het zit zo, doordat je blind leert typen hoef je niet langer, of in ieder geval een stuk minder naar het toetsenbord te kijken. Dit zorgt voor een andere, maar bovenal een betere en gezondere werkhouding. Je zit niet meer voorover gebogen naar een toetsenbord te kijken en na te denken waar jij je vingers moet plaatsen, dit kun je automatisch al.

Werkgever

Tegenwoordig is het vinden van een baan een stuk lastiger geworden, en geloof het of niet, je hebt meer kans op een baan wanneer je snel kunt typen! Natuurlijk moet je hier bij een sollicitatie wel bewijs voor aanleveren in de vorm van bijvoorbeeld een certificaat, maar iemand met een goede typevaardigheid wordt tegenwoordig sneller aangenomen dan iemand die hier niet over beschikt. Tegenwoordig wordt zelfs bij veel functies gevraagd naar een bepaalde typesnelheid.

Snellere afhandeling van e-mails

De technologische ontwikkeling gaat snel, en typevaardigheid wordt dus ook écht steeds belangrijker. Een goede typevaardigheid is dus iets waar je écht de rest van je leven nog iets aan hebt, je wordt dus sowieso sneller aangenomen tegenwoordig, maar ook in de huishoudelijke situatie kan dit bijvoorbeeld voordelen opleveren. Wanneer je een belangrijke mail typt naar iemand, dan kun je door middel van een typecursus leren dit soort dingen sneller af te ronden. Wanneer je de bespaarde tijd bij elkaar optelt zal je merken dat het een immens verschil is.

Typecursus speciaal voor mensen met Dyslexie!

Een typecursus kan ook goed zijn voor mensen met dyslexie! Dyslexie is altijd een lastig probleem, maar een typecursus dyslexie helpt je in dit geval, middels een speciaal hiervoor ontwikkelde cursus, om blind te leren typen. Typen is namelijk ook een vaardigheid die in verbinding staat met het geheugen, wanneer jij je herinnerd waar alle toetsen zich bevinden, dan kun je ook makkelijk en snel typen. Het is bewezen dat mensen met een goede typevaardigheid op taalkundig gebied veel makkelijker progressie boeken. Door middel van een typecursus dyslexie, en wellicht extra oefeningen daarna, kun je de last van dyslexie misschien wel verlichten.

Typecursus afgerond, wat nu?

Oké, je hebt nu een cursus afgerond, je heb dat certificaat, wat nu? Het is de vraag wat je met een goede typevaardigheid wilt bereiken, deze vraag moet je jezelf eigenlijk al gesteld hebben voordat je er überhaupt aan begint. Wat in ieder geval belangrijk is, is om de vaardigheden op peil te houden, verleren kun je het eigenlijk vrij lastig, maar wanneer je de vaardigheden niet op peil houd dan gaat het wanneer je ze weer oppakt toch weer heel stroef. Je kunt online op genoeg websites allerlei typeoefeningen vinden op bepaalde niveaus, dit kan bijvoorbeeld in spelvorm met highscores, dit is vaak een leuke bezigheid. Blijf jezelf dus uitdagen! Leren typen is niet alleen handig, maar ook nog eens heel erg leuk!

https://typeapp.nl/typecursus-kinderen/