5-S Webgids
Image default
Vakantie

Golfen in Lana

Lana en omgeving biedt een zeer divers vakantieprogramma voor de toerist. Uiteraard kun je wandelen en fietsen, zijn er veel historische gebouwen en staat het bekend om wijngaarden en appelbomen. Een bezoekje aan het golfterrein in Lana is een aanrader, of je nu een ervaren of onervaren golfer bent.

Negen holes voor beginner en ervaren golfer

De golfbaan in Lana heeft negen holes. De baan is vrij vlak en daarom geschikt voor elke golfer. Omdat de baan relatief lang is, zal hij uitdaging bieden aan de ervaren golfer. Een golfschool maakt de beginner wegwijs in het golfen. Zowel privé- als groepslessen behoort bij de Zuid-Tiroolse golfbaan tot de mogelijkheden. Op de golfbaan is het uitzicht bijzonder. Je kijkt vrij over het brede Etschtal en over de vele boomgaarden in de omgeving. Golfen in de vrije natuur, zoals golfen bedoeld is.

Rijke kerkhistorie

In Lana zijn diverse historische gebouwen te vinden. Maar liefst veertig kapellen, kerken en kloosters maken dit plaatsje geschiedrijk. Zowel middeleeuwse kastelen als sacrale bouwwerken zijn in Lana te vinden. In de omgeving is genoeg te doen. Zo zijn er bijzondere tuinen, mooie wandelpaden en idyllische recreatiegebieden. Een fietstocht naar een biotoop, waar maar liefst vierhonderd soorten vogels te bewonderen zijn, is een must.

Fietsen, kuren en culinair genieten

Op de berghellingen boven Lana is een kuuroord waar je kunt genieten van de zuivere berglucht en alle faciliteiten van een kuuroord. Voor de sportievelingen onder de toeristen is wielrennen over een traditionele etappe van Giro d ’Italia erg leuk om een keer te doen. De echte wielrenner moet dit toch een keer gedaan hebben. Daarnaast is er in Lana een autovrij gebied, dat zeer geschikt is voor wandelaars of fietsers. Buurgemeenten van Lana staan bekend om hun bijzondere culinaire aanbod.

https://www.merano-suedtirol.it/nl/lana-en-omgeving/