5-S Webgids
Image default
Internet marketing

Google Ad Grants

Google Ad Grants

Google Ad Grants is een uitstekende kans voor goede doelen om hun missie bekender te maken. Met een Ad Grants account hebben non profits namelijk de mogelijkheid om gratis te adverteren in Google met een budget van $ 120.000 tot $ 480.000 per jaar. Dit is een mooie kans om de online fondsenwerving van het goede doel een grote boost te geven. Door goede campagnes op te zetten kunnen deze advertenties veel mensen bereiken. Veel meer dan je bereikt zonder te adverteren. Wanneer je dit account goed inricht met effectieve campagnes en advertenties kan dit voor enorm veel extra donaties zorgen.

Online fondsenwerving opzetten

Met Google Ad Grants kunnen goede doelen een gedegen online fondsenwerving strategie opzetten. Vooral omdat non profit organisaties vaak maar weinig advertentie budget hebben is het gebruik van AdWords voor non profits een groot voordeel. Met advertenties in de zoekresultaten kun je enorm veel mensen bereiken, omdat iedereen wel gebruik maakt van zoekmachines. Daarnaast is het mogelijk om met Ad Grants de juiste mensen te bereiken. Wanneer iemand op een relevant onderwerp of zoekwoord zoekt in een zoekmachine kun je met jouw advertenties deze persoon bereiken. Door mensen met deze advertenties naar jouw website te trekken zorg je niet alleen voor meer bekendheid van jouw missie, maar ook voor meer conversies op jouw website. Zo kun je mensen aansporen om donateur te worden of een specifieke actie te steunen. Dit kan tot resultaten leiden die je zonder online adverteren nooit had kunnen bereiken.

Google Ad Grants effectief gebruiken

Het is niet altijd even makkelijk om campagnes op te zetten die de gewenste resultaten opleveren. Het is erg belangrijk om de Google Ad Grants campagnes op te zetten met een duidelijke doelstelling. Zet je een campagne op om naamsbekendheid te krijgen, om aandacht voor een specifieke actie te vragen of om jouw online fondsenwerving te versterken? Een effectieve campagne begint met een doel. Daarna is het belangrijk om de juiste zoekwoorden te gebruiken in jouw advertenties. Op deze manier zorg je voor relevante vertoningen, zodat meer mensen op jouw advertenties gaan klikken. Weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wij begrijpen dat je niet de kennis en tijd hebt om campagnes op te zetten en te optimaliseren in een AdWords account voor non profits. Daarom kunnen wij dit voor je doen. Wij zetten effectieve campagnes op die relevant zijn voor jouw doelgroep en die jou helpen om jouw doelen te bereiken. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden? Neem gerust contact met ons op!

https://www.bratpack.nl/online/google-ad-grants/