5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Goud verkopen voor de juiste prijs

Wilt u uw goud verkopen? Dan bent u bij een goudhandelskantoor aan het juiste adres! Hier wordt vrijwel al het goud ingekocht, zelfs als het gaat om kleine hoeveelheden. Omdat goud relatief veel waard is per gram krijgt u toch nog steeds een substantieel bedrag voor deze sieraden, zodat het zeker loont om uw ongebruikte goud te verkopen.  

Voor een eerlijke prijs uw goud verkopen

De prijs van goud wordt bepaald door de zuiverheid, wat weer uitgedrukt wordt in karaat. Een hoger nummer betekent een hogere zuiverheid, en dus ontvangt u meer per gram. Het vaststellen van de zuiverheid van het goud wordt gedaan door het kantoor waar u het goud verkoopt, zodat u zeker weet dat u een eerlijke prijs krijgt bij goud inleveren.

Een kantoor vermeldt vaak op de website de prijs per gram voor verschillende karaten, zodat u ook al van tevoren een inschatting kunt maken van hoeveel u zou ontvangen als u uw goud zou verkopen. 

Niet uw goud verkopen, maar verpanden?

Vaak kunt u bij een goudhandelskantoor er ook voor kiezen om uw sieraad te verpanden. Dit gebeurt vaak ook op basis van de goudprijs, maar dan heeft u de mogelijkheid om het sieraad terug te kopen na een bepaalde periode. Ideaal als u even in de geldzorgen zit, maar liever niet uw goud definitief verkoopt.

https://www.goudnl.nl/goud-verkopen