5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Het inhuren van een verhuurmakelaar om zorgen te voorkomen

Het vinden van huurders voor je huurwoning kan tijdrovend en stressvol zijn. Sommige verhuurders geloven dat het gebruik van een verhuurmakelaar het proces makkelijker kan maken en er zijn inderdaad verschillende voordelen te vinden in het inhuren van een professional om leegstand in je huurwoning in te vullen.

Zij zullen de woning voor je op de markt brengen
Het maken van een goede advertentie voor een huurwoning kost tijd en ervaring, en makelaars hebben toegang tot bepaalde bronnen die je niet zou hebben als je besloot om de woning zelf te verhuren. Ze hebben toegang tot andere makelaars. Iemand in hun kantoor kan een klant hebben die perfect past bij jouw verhuur.

Makelaars hebben ook toegang tot de Multiple Listing Service die toegankelijk is voor makelaars in het hele gebied. Een andere makelaar in de volgende stad kan de aanbieding bekijken en contact opnemen met je makelaar als ze een klant hebben die op zoek is naar een huurwoning die precies overeenkomt met de jouwe.

Een makelaar kan je woning promoten door de lijst in het venster van hun kantoor te plaatsen. Dit kan vooral nuttig zijn als er veel voetgangersverkeer in de buurt is.

Een makelaar zou ook in staat moeten zijn om je woning op meer traditionele manieren te promoten, bijvoorbeeld door middel van online reclame. De makelaar kan potentiële huurders direct bereiken door advertenties voor je woning te maken op sites als Funda en Jaap.

Een makelaar kan bezichtigingen plannen met potentiële huurders
Jouw makelaar is degene die de interactie aangaat met aspirant-huurders. Zij beheren alle communicatie en maken afspraken om de woning te bekijken, wat erg tijdrovend kan zijn. Als je deze verantwoordelijkheid van je af hebt, kun je je tijd gebruiken voor andere productieve taken.

Ze zullen de woning voor je laten zien
Een ander voordeel van het aanbieden van je huur bij een makelaar is dat deze de woning fysiek laat zien. Hun tijd wordt verspild, niet de jouwe als de kandidaat-huurder niet komt opdagen of onacceptabel blijkt te zijn.

Wil je zelf je huis verhuren via een verhuurmakelaar? Kijk dan eens bij Makelaar-Kaart