5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Hier herkent elke aanhanger eigenaar zich in!

In het bezit zijn van een eigen aanhangwagen heeft veel voordelen. Er zijn zaken waar je als eigenaar van een aanhanger mee te maken krijgt die je vast wel bekend voorkomen. Waar je jezelf als eigenaar van een aanhanger volledig in herkent. Daarom geven we je hier een paar concrete voorbeelden.

Familie en vrienden willen heel graag je aanhangwagen lenen

Het is heel handig om een aanhangwagen in eigen bezit te hebben. Heel handig als je bijvoorbeeld aan het klussen bent en je wil je afval wegbrengen. Ook als je iets groots moet vervoeren wat niet in de auto past is een aanhanger ideaal.
Je herkent het vast wel heb je een aanhangwagen dan weten familie en vrienden je ook vaak te vinden. Ze willen hem graag van je lenen. Als je niet uitkijkt is er altijd wel iemand die de aanhanger komt lenen en heb je niet eens zelf de gelegenheid om van je eigen aanhanger gebruik te maken. Uiteraard vind je het fijn om familie en vrienden op deze manier te kunnen helpen maar maak wel goede afspraken wanneer de aanhanger beschikbaar is.

Je bent bang voor diefstal

Ook heel herkenbaar onder eigenaars van een aanhangwagen is de angst voor diefstal. Dat je aanhangwagen gestolen wordt. Helemaal niet gek dat je daar een bang voor bent. Er worden namelijk behoorlijk wat aanhangers gestolen. Maak gebruik van een extra goed slot en probeer als het even kan de aanhangwagen bij je thuis ergens aan vast te maken met bijvoorbeeld ene ketting slot. Probeer ook als daar de ruimte voor is je aanhanger een beetje uit het zicht te plaatsen.

Er gaat af en toe ook weleens wat kapot

Bij intensief gebruik van je aanhangwagen gaat er ook weleens wat stuk. Iemand die een aanhanger in bezit heeft zal zich hier wel in herkennen. Er zijn altijd wel wat kleine onderdelen die vervangen moeten worden. Soms gaat er iets van de verlichting kapot of heb je ineens een defect aan je losbreekkabel of losbreekreminrichting.
Gelukkig kan je heel eenvoudig aanhangwagen onderdelen online bestellen. Op die manier heb je de nieuwe bestelde onderdelen heel snel in huis. Het voordeel is dat je niet lang hoeft te zoeken je vanuit huis kan bestellen op ieder gewenst moment van de dag. Door de snelle levering van je bestelling kan je het kapotte onderdeel van de aanhangwagen ook weer snel vervangen. Om daarna weer veilig aan het verkeer te kunnen deelnemen.