5-S Webgids
Bedrijven

Hoe richt je je eigen merk op?

Een eigen merk oprichten doe je niet zomaar. Zo zijn er veel zaken die je van te voren uit moet denken en waar je rekening mee moet houden. Toch is het wel ontzettend leuk en uitdagend om ondernemer te zijn en je eigen merk op te richten. Daarom zetten we in dit artikel graag een aantal tips op een rij die je zullen helpen bij het oprichten van je eigen merk. Ben je benieuwd naar welke dit zijn? Lees dan snel verder en doe er je voordeel mee!

 

Maak een ondernemingsplan

Voordat je een eigen onderneming gaat oprichten, is het goed om een ondernemingsplan te maken. Hierin beschrijf je wat voor een organisatie je precies gaat oprichten en houd je rekening met zaken zoals personeel, je budget, een planning en noem het maar op! Dit plan omvat ook allerlei marketingonderdelen. Denk maar aan hoe je je website gaat indelen, of je gebruik gaat maken van social media kanalen enzovoorts. Het is dus goed om het plan zo gedetailleerd mogelijk het plan te maken. Sommige ondernemers nemen ook gelijk mee hoe hun prijzenlijst eruit komt te zien en wat voor soort uitingen ze gaan plaatsen op social media. Hoewel je dit niet volledig hoeft uit te werken, is het wel goed om vast een huisstijl te ontwikkelen en een logo.

 

Inschrijven als onderneming

Het is heel belangrijk dat je je eerst inschrijft bij de Kamer van Koophandel als ondernemer en dit ook vast laat leggen door merkregistratie. Zo voorkom je dat iemand anders er met jouw merknaam vandoor gaat of onderdelen van je organisatie zomaar kopieert zonder dat je dit weet. Helaas komt het wel eens voor dat er merkinbreuk wordt gepleegd. Door deze merkregistratie voorkom je dit dus en krijg je niet te maken met eventuele piraterij. Dit klinkt allemaal als een ver weg van je bed show, maar helaas komt het best regelmatig voor dat merken dingen van elkaar overnemen.

 

Wat voor soort onderneming? Als je je gaat inschrijven bij de Kamer van Koophandel heb je de keuze uit een aantal ondernemingsvormen. Denk maar aan een eenmanszaak, of een zaak met personeel of vennootschap. Het is dus wel handig als je van te voren hebt uitgedacht wat voor onderneming je wil hebben. Dit kun je later eventueel nog veranderen, maar de rechtsvorm is erg belangrijk om vast te leggen bij de Kamer van Koophandel.

https://www.bouma.nl/merkregistratie/

Gerelateerde artikelen

3 manieren om schadelijke lichamelijke gezondheid te voorkomen door een slechte houding en hangdurig

Mijn ervaring met de beste Stukadoor in Den Haag

Internationaal transport: een echt specialisme