5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Huidtherapeut in Amersfoort

Voor een huidtherapeut vormen pigmentvlekken een uitdagende indicatie om te behandelen. Hoe wij voor jou de best passende behandeling kiezen, waardoor pigmentvlekken grotendeels of geheel kunnen verdwijnen, lees je hieronder.

De huidtherapeut van onze huidkliniek in Soest (op slechts 5 km van Amersfoort) gebruikt van een geavanceerd hulpmiddel, te weten de Observ Huidscan. Met dit bijzondere apparaat kunnen we als het ware een kijkje ‘in’ jouw huid nemen. Door de huid met verschillende lichtbronnen te belichten, wordt de huidstructuur, onderhuidse bloedvaatjes, maar ook zonschade en pigmentophopingen zichtbaar. Zonschade is vrijwel altijd de oorzaak van pigmentvlekken, maar zeker niet altijd de enige oorzaak. Wanneer er sprake is van een hormonale disbalans (bijv. zwangerschap), gebruik van bepaalde anticonceptie of antibiotica, maar ook bijv bepaalde bloeddrukverlagers) kan dit een ‘trigger’ vormen voor een onregelmatige pigmentatie en vorming van pigmentophopingen. Deze worden in de loop van de tijd zichtbaar als ‘pigmentvlek’.

Er zijn verschillende manieren om pigmentvlekken te behandelen, we noemen hier onze mogelijkheden:

  • Lasertherapie met Quanta Alexandriet laser en Erbium YAG laser;
  • Cosmelan masker, vooral geschikt bij uitgebreide hyperpigmentatie en diepere (dermale) oorzaak van pigmentvlekken – intensieve behandeling die je thuis gedurende minimaal 4 maanden dagelijks onderhoudt;
  • Microneedling behandelingen (om ‘ontspoorde’ keratinocyten weer tot het gewenste gedrag aan te sporen) in kuurverband;
  • Chemische peelings (oplopend in sterkte) in kuurverband.

Soms is het mogelijk om (een deel van) deze behandelingen vergoed te krijgen vanuit je aanvullende zorgverzekering. Onze huidtherapeuten helpen je hier graag bij.

Daarnaast is onze huidkliniek ook dé expert in laserontharing in Amersfoort en omstreken. Met onze ervaring (ruim 18 jaar), het grote aantal uitgevoerde behandelingen (> 20.000 and counting) haal je bij ons wél de resultaten die anderen jou beloven (denk: ‘definitief ontharen’), maar lang niet altijd waarmaken. Wij kunnen dat wél. In minder behandelingen. Met de voor jouw huid, haren en situatie de meest geschikte ontharingslaser (we beschikken er over meerdere). Wil je nu écht van je ongewenste haren af? Plan dan online een vrijblijvende intake met proefshot in.

Wil je weten hoe we jou kunnen helpen om van je hinderlijke pigmentvlek(ken) af te komen in (de buurt van) Amersfoort? Plan online een afspraak voor een consult huidtherapie inclusief de Observ Huidscan (kosten 35 euro). We reserveren hiervoor 45 minuten, want de ervaring leert dat we jou en jouw huid zo écht goed leren kennen. Vervolgens kunnen we het best mogelijke behandelplan voor je opstellen. Uiteraard vrijblijvend.

https://helemaalhuid.nl/