5-S Webgids
Image default
Bedrijven

Huis kopen in Spanje?

Ooit erover nagedacht om lekker naar de zon te gaan? Dan kan je het best een huis in Spanje kopen. Voldoende zon om van te genieten, maar het leven in Spanje heeft andere voordelen.

Kijk voor aantrekkelijke huizen te koop in Spanje op de website checkpablo.com. De huizenprijzen in Spanje liggen zo’n 41% lager dan die van de Nederlandse huizenmarkt. Dit maakt het wonen in Spanje vooral aantrekkelijk voor Nederlanders.

Ook de relaxte cultuur is heel anders dan die van Nederland. Het grootste verschil is al bij veel mensen bekend: siësta. Siësta houdt in dat iedereen tussen 2 en 5 gaat lunchen en een dutje gaat doen. Zelf de winkels gaan dan dicht. Alleen de bekendere winkels in de grootste steden blijven geopend. De etenstijden zijn ook veel vrijer. In Nederland heb je vaste etenstijden, dat is voor de meeste rond zes uur. In Spanje kan het zomaar acht, negen of tien uur worden. Spanjaarden zijn ook erg gastvrij. In het openbaar wordt je veelal aangesproken en als je bijvoorbeeld op je eerste werkdag begroet wordt, dan is dat vaak kussend.

De huizen in Spanje zijn heel anders dan dat we hier gewend zijn. De meeste Nederlanders kennen ze wel: huizen in mediterrane stijl met platte daken en lichte kleuren. Vooral in de meer landelijke gebieden zie je veel huizen met een eigen zwembad. Spanjaarden zien verder graag bloemen in en om het huis; vaak zijn de gevels ermee gedecoreerd.

Het dagelijks leven in Spanje is ook wat goedkoper dan dat in Nederland. Aan de dagelijkse boodschappen in Spanje ben je aanzienlijk minder kwijt dan in Nederland. Een fles cola heb je voor 25 cent en een kilo pasta voor maar 70 cent.

De kosten zijn wel sterk variërend afhankelijk van de regio waar je je in bevindt. Dit geldt ook voor de huizenprijzen. In de landelijke gebieden heb je een ruime villa voor ongeveer 150.000 euro. Maar in Alicante bijvoorbeeld, ben je al het dubbele kwijt.