5-S Webgids
Image default
Industrie

Zo bespaar je tijd als boer

Wie kiest voor een leven als boer maakt het zichzelf niet gemakkelijk, want het boerenleven is een druk bestaan. Elke aanpassing die je als boer kunt doen om bedrijfsprocessen te optimaliseren, is daarom mooi meegenomen. Maar hoe kun je als agrariër op een slimme manier tijd overhouden? De tips in dit artikel helpen je als agrariër om op een doordachte manier tijd en daarmee geld te besparen. Doe er je voordeel mee!

Gebruik een geautomatiseerde kistenvuller

Een van de beste manieren om het jezelf als agrariër gemakkelijker te maken en tijd te besparen, is door een kistenvuller te kopen bij Van Trier. Een automatische kistenvuller is voor vrijwel alle agrariërs een machine die een echte aanvulling betekent op het werkproces. Wanneer je aardappels, appels, vruchten, fruit of bijvoorbeeld asperges verbouwd, moeten deze producten snel en goed verwerkt kunnen worden. Kies je als boer voor een goede kistenvuller met loopband, dan bespaar je jezelf een enorme hoeveelheid tijd en kun je jouw producten een stuk sneller sorteren, verwerken en uitleveren. Aangezien tijd tegenwoordig, een synoniem voor geld is, kun je door het aanschaffen van een kwalitatief goede sorteermachine een hoop geld besparen.

Kies voor tractoren die doen wat je van ze verwacht

Naast het gebruik van goede machines in je agrarische bedrijf, is het als agrariër ook van belang om te kunnen vertrouwen op goede voertuigen. De belangrijkste machines waarover je bij het runnen van een boerenbedrijf dient te beschikken, zijn een of meer goede tractoren, heftrucks en – afhankelijk van je werkzaamheden en core business – rooimachines, combines, elektrische ploegen, snijmachines en soortgelijke machinerie. Belangrijk hierbij is om goed te investeren en voor kwaliteit te kiezen. Zo beperk je tussentijdse schadegevallen, pech en defecten.

Werkzaamheden uitbesteden als tijdsbesparing

Een slimme manier om als agrariër tijd te besparen, en daarmee inkomsten, is om specialistische werkzaamheden uit te besteden aan een andere partij. Hiermee kun je een hoop tijd en geld besparen. Zo kun je je financiële administratie uitbesteden aan je partner of aan een financieel expert. Voor bepaalde werkzaamheden op het land die veel tijd kosten, kun je natuurlijk personeel inzetten om je hierbij te helpen. Hierdoor houd je zelf meer tijd over voor de corebusiness van je agrarische bedrijf en heb je minder last van stress!