5-S Webgids
Image default
Internet

Je eigen domeinnaam registreren

Domeinregistratie is een belangrijke eerste stap wanneer je een goed idee hebt. Het is immers zo dat het verkopen van goede ideeën tegenwoordig vrijwel uitsluitend online gebeurt. Je wilt dan dus zorgen dat je ook goed vindbaar bent.

Daarom onderzoek je natuurlijk direct of de naam die je voor je plannen op het oog hebt nog vrij is. Wanneer dit zo is, dan probeer je hem natuurlijk direct toe te eigenen. Zo kan je direct aan de slag.

Wat is een domeinnaam?

Mocht je niet precies weten wat een domeinnaam is, dan is het eigenlijk heel simpel. Het is namelijk de naam van jouw website. Vaak eindigt die naam in Nederland op .nl en internationaal op .com, maar dit hoeft allang niet meer.

Er zijn namelijk heel veel varianten op deze zogenaamde extensie. Daardoor kan je er ook allerlei slimme varianten op maken. Bijvoorbeeld door woorden achter de punt te gebruiken in plaats van het landenkenmerk nl.

Vooral slim wanneer je een zakelijke website hebt.

Waar moet je op letten?

Wanneer je een domeinnaam gaat registreren, dan is het verstandig om hier eerst goed over na te denken. In de eerste plaats is dit belangrijk omdat er al heel veel namen in gebruik zijn in de wereld.

Daarnaast wil je natuurlijk een slimme naam die jou veel voordeel kan opleveren.

Zo is een goede naam bijvoorbeeld heel handig voor de vindbaarheid van jouw website. Het is belangrijk om snel en gemakkelijk gevonden te kunnen worden. Let hier dus goed op.

https://www.swx.be