5-S Webgids
Image default
Banen en opleidingen

Je scriptie schrijven met een scriptiebegeleiding is een uitkomst

Je bent eindelijk in het laatste jaar van je studie belandt! Wat ontzettend spannend is dat, want je gaat nu afstuderen. Het eerste half jaar zal je nog te maken hebben met vakken die je uiteindelijk gaan helpen met het behalen van je scriptie. Door middel van het volgen van deze vakken en de eerdere kennis die je in de eerste jaren van je studie hebt opgedaan zal je een onderzoek moeten gaan uitvoeren voor een bepaald bedrijf waar je dan een advies aan zal gaan geven. Dit advies dien je aan het einde van het jaar dan te verdedigen tegenover een aantal examinatoren die hierin een beslissing gaan nemen of jij het waard bent om het papiertje van je HBO of universitaire studie te krijgen en uiteindelijk het werkveld in te gaan. Je kunt hierbij natuurlijk wel een duidelijke scriptiebegeleiding gebruiken. 

Studenten

Veel studenten hebben een grote angst voor het schrijven van een scriptie. En dat is ook wel heel logisch. Je dient ineens alle kennis die je hebt opgedaan te vertalen naar de praktijk en daarnaast is het ook nog eens iets wat je nog nooit echt eerder hebt gedaan. Je staat er in principe helemaal alleen voor en je hebt geen andere studenten meer waar je op terug kunt vallen. Het is een zeer lastige periode en misschien ben je al eens eerder gezakt voor je scriptie en moet je hem nu opnieuw maken. 

Handige wijze

Het gebruik maken van een externe scriptiebegeleiding is wel heel erg handig, omdat vaak de begeleiders die je op school aangewezen krijgt niet genoeg tijd hebben om je echt te begeleiden. Ze geven je af en toe hier en daar wel wat aanwijzingen, maar echte tips loop je helaas mis. Door middel van de juiste scriptiebegeleiding kan je wel je scriptie gaan behalen en daar heb je dan ook wat meer houvast aan en is een punt waar je altijd naar toe kunt voor vragen en op terug kunt vallen wanneer je er even doorheen zit.