Kies een tandarts in Breda met verschillende disciplines
5-s-1

Het kiezen van een tandarts in Breda (woordgrapje) is nog niet zo eenvoudig als het lijkt. Zeker niet wanneer je een gebit hebt dat regelmatig verzorgd moet worden. Iedereen gaat natuurlijk wel naar de tandarts maar sommige mensen hebben genoeg aan een gebitsreiniging en een controle terwijl anderen iedere keer meerdere gaatjes hebben. Zeker wanneer je in deze laatste groep valt is het aan te raden om te kiezen voor een praktijk waar meerdere disciplines aanwezig zijn. Zo kun je altijd bij één vertrouwd adres terecht, wat voor mondzorg je ook nodig hebt.

Dit zijn de meest voorkomende tandartsbehandelingen

Om een keuze te maken voor een tandarts in Breda is het handig om te weten welke behandelingen het vaakst worden uitgevoerd. De meest uitgevoerde behandelingen zijn:

  • Gebitscontrole
  • Gebitsreiniging
  • Gaatjes vullen
  • Implantaten zetten
  • Wortelkanaalbehandelingen

In veel gevallen worden behandelingen zoals een gebitsreiniging uitbesteedt bij een mondhygiënist in Breda en dan is het prettig wanneer deze in hetzelfde pand werkzaam is. Hetzelfde geldt voor bijvoorbeeld een implantoloog. Wortelkanaalbehandeling worden soms ook in het ziekenhuis uitgevoerd door de kaakchirurg. Hou er rekening mee dat een behandeling bij de kaakchirurg onder de basisverzekering valt en daar dus je eigen risico nog vanaf gaat.

Mogelijke extra diensten die interessant zijn

Mensen gaan niet alleen naar de tandarts voor de gezondheid maar ook voor het uiterlijk van hun gebit. Steeds meer mensen nemen bijvoorbeeld een beugel op latere leeftijd. Let er dan wel op dat je voor een praktijk kiest waar ook een orthodontist werkt. Voor volwassenen is de beugel van Invisalign een optie. Deze beugel corrigeert het gebit sneller dan een slotjesbeugel en is veel praktischer in gebruik. Wil je weten wat de andere voordelen van deze methode zijn? Informeer dan bij je ortho in Breda en check de website voor meer informatie.

About