5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Kunstgras blijft de perfecte oplossing tegen wateroverlast

Kunstgras! Wie kent dit prachtige alternatief voor zaadgras inmiddels niet? Als er een grastype is met de superieure uitstraling, het waterdoorlatende vermogen én de duurzaamheid van kunstgras, dan moet deze grassoort nog uitgevonden worden. Kunstgrasmatten kennen qua voordelen namelijk hun gelijke niet. Enkele pluspunten zijn al genoemd, maar kunstgras heeft nog veel meer te bieden. Een van de belangrijkste pro’s van dit namaakgras is het waterdoorlatende vermogen. Daar zoomen we hieronder op in. Maar daarnaast besteden we ook aandacht aan de vele andere pluspunten die kunstgrasmatten te bieden hebben. Verbaas je over de onderstaande positieve kenmerken van kunstgrasvelden en kies ook voor dit bijzonder voordelige en natuurvriendelijk gras!

Kunstgras heeft een indrukwekkend groot waterdoorlatend vermogen

Een van de meest indrukwekkende kenmerken en natuurlijk voordelen van kunstgras is het waterdoorlatende vermogen dat deze grassoort heeft. Gazons met kunstgrasmatten zijn zo gemaakt dat ze regenwater goed doorlaten, zodat dit gemakkelijk afgevoerd kan worden in de grond. Met kunstgras voorkom je dus dat er op je terras vervelende plassen komen te staan. Je kunt daarom ook bete kunstgras gebruiken om je tuin te decoreren dan stenen, tegels en soortgelijk straatwerk.

Kunstgras is duurzaam en gaat jarenlang probleemloos mee

Naast de hoge waterdoorlaatbaarheid van kunstgras valt dit namaakgras positief op door de lange levensduur. Tegenwoordig gaat modern kunstgras met gemak 10 tot wel 20 jaar mee, bij normaal gebruik. Je hoeft niet tussendoor gas bij te aaien om je gazon mooi te houden, wat bij zaadgras wel nodig is. En dat scheelt je veel tijd en moeite.

Qua tuinonderhoud ga je veel tijd besparen!

Prettig aan kunstgrasgazons is verder het feit dat je nauwelijks tijd kwijt bent aan het mooi houden van je gazon. Zo hoef je je grasmat niet meer te sproeien, wat je flink wat water scheelt, maar uiteraard ook behoorlijk wat vrije tijd. Veder ben je met kunstgrasmatten af van het periodieke maaiwerk. De grasmaaier heb je niet meer nodig. Verticuleren en het bijknippen van de randjes van je gazon behoren eveneens tot de verleden tijd. En wat te denken van het bemesten van je tuin? Dat is voortaan ook niet meer nodig! Tel uit je winst, zowel qua tijdsbesparing als qua geld!

Tuinmeubels en speelgoedtoestellen voor kinderen kunnen blijven staan

Een ander interessant voordeel van kunstgrasmatten is hun kracht, het hele jaar door. Je kunt je tuinmeubilair en de speelgoedtoestellen van kinderen op deze grasmatten gerust het hele jaar laten staan. Zonder dat het gras lelijk wordt, er kale plekken ontstaan of je gazon verkleurt. Fijn voor kinderen én volwassenen is ook dat de kans op hooikoorts flink gereduceerd wordt. Kunstgrasmatten leiden namelijk niet tot allergieën. Ten slotte: je bent ook af van die lelijke groene kledingvlekken al je kids in de tuin hebben gespeeld!

https://www.kunstgrasdirect.nl