5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Latex topmatras; voor het beste slaapcomfort

Vaak zijn mensen op zoek naar een latex topmatras, omdat het matras wat ze hebben toch niet helemaal aan hun slaapcomfort voldoet, of omdat de kwaliteit van het matras wat achteruit gegaan is maar nog niet zodanig dat je een nieuw matras aan zou moeten schaffen. Het is een stevig matras, maar het mist wat. Een van de beste manieren om je slaapkwaliteit te verbeteren is door het toevoegen van een latex topmatras. Beddenspecialist Kok Bedden levert latex matrassen van kwaliteit en hebben de kennis in huis om jou persoonlijk te adviseren. Maar wat zijn nou eigenlijk de voordelen van latex topmatrassen? De onderstaande voordelen zorgen ervoor dat je als een roosje zult slapen.

  • Druk verlagend

Een van de grootste voordelen van een latex topper is dat het druk verlagend is. Dit zorgt ervoor dat je doorbloeding optimaal zal functioneren, en je spieren dus lekker kunnen ontspannen. Dit voorkomt veel gedraai in de nacht, en verbetert dus de slaapkwaliteit enorm.

  • Ventilerend

Een ander groot voordeel is dat een latex topmatras goed ventileert. Dit is vooral belangrijk als je gewoon bent veel te transpireren. Doordat het topmatras ademend is, zal eventuele transpiratie het matras niet aantasten. Vooral Talalay latex is extra ventilerend, licht verkoelend, en extra elastisch.

  • Anti-allergie

Een latex topdekmatras is een uitstekende keuze voor mensen die allergie hebben voor huisstofmijt, een allergie waar mensen hedendaags vaak (onbewust) last van hebben. Heb je een allergie voor huisstofmijt? Schaf dan zeker een latex topmatras aan, huisstofmijt houdt namelijk niet van latex en zal er dus ook niet bij in de buurt komen.

  • Past zich snel aan

Als laatste; een latex topdekmatras past zich snel aan aan je lichaamsvorm. Mocht je omdraaien in je slaap in de nacht, dan zul je meteen weer in de juiste houding terecht komen om weer lekker verder te slapen. Zzzzz.