5-S Webgids
Bedrijven

Mediator in Utrecht bemiddelt bij een scheiding

Scheidingsmediation zorgt voor structuur

Wanneer een echtpaar in Utrecht de weloverwogen beslissing neemt om te gaan scheiden, komt er veel op hun af. Als er nog gevoelens van verwarring, verdriet, boosheid, frustratie en wantrouwen aanwezig zijn, kan een scheiding regelen behoorlijk lastig gaan. Om de scheiding niet in een vechtscheiding te laten veranderen doen scheidende stellen er goed aan om een mediator in te schakelen.

Mediators in de buurt van Utrecht of Maarssen zullen structuur geven in een emotionele periode. De mediator in Utrecht zal een betrokken en professionele begeleiding verzorgen bij de afwikkeling van het huwelijk.

Kindvriendelijk scheiden

Zeker wanneer er kinderen in het spel zijn, is het belangrijk om zonder ruzie uit elkaar te gaan. Kinderen kunnen de gevolgen van een vechtscheiding levenslang bij hun dragen. Een goede echtscheidingsbemiddelaar heeft oog voor de belangen van de kinderen en voor de emoties van de ouders. Tijdens de mediationgesprekken is er volop ruimte om alle relevante onderwerpen, de rechten en plichten bij een scheiding en de gevoelens te bespreken. Door scheidingsmediation kan er weer basis voor wederzijds begrip en vertrouwen worden gelegd. Vanuit die basis kunnen de ouders samen tot goede afspraken komen.

Afspraken maken en vastleggen

Als er minderjarige kinderen bij betrokken zijn ouders wettelijk verplicht om een ouderschapsplan op te stellen waar de afspraken over de kinderen worden vastgelegd. De andere financiële zaken komen in het scheidingsconvenant te staan. De mediator in Maarssen zal samen met de ouders het convenant en ouderschapsplan maken en ziet toe dat de afspraken praktisch, duurzaam en juridisch juist zijn.

Mediator in regio Utrecht en Maarssen

Een gecertificeerde mediator in Houten is Mediation Brooklyn Bridge. Mediator Gabriëlle helpt echtparen deze moeilijke tijd door te komen. Ze heeft begrip voor de situatie en zal de gesprekken leiden en waar nodig inbreken en bemiddelen.

https://mediationbb.nl/