5-S Webgids
Image default
Vervoer en transport

Meubeltransport: waarom is het belangrijk om de juiste transportoplossing te hebben?

Meubeltransport is een relatief grote sectie binnenin wegtransport. Er is altijd wel iemand op zoek naar een vervoerder om hun meubels te laten transporteren. Hoe gaat het nu juist in zijn werk?

Het is vaak lastig om meubels te vervoeren. Dit komt omdat bij meubeltransport vooral groot of zwaar meubilair wordt verzonden. Hiernaast moet er tijdens het transport veel worden gekeken naar de veiligheid, aangezien de objecten fragiel of waardevol zijn. Daarom wordt er vaak gekozen voor de meubels te laten vervoeren via pallets. Pallets zijn namelijk een veilige transportoptie waarbij het eenvoudig is om de producten goed te beschermen en in te pakken. Zeker als het om fragiele of waardevolle goederen gaat, wilt de verzender natuurlijk niet dat er iets met de vracht gebeurt.

 

Wat je kan doen om jouw meubeltransport te optimaliseren

Maak gebruik van pallets

Zoals al eerder is vermeld, kan je gebruik maken van pallets om jouw meubilair te vervoeren. Zo kan je met bijna 100% zekerheid garanderen dat het transport veilig en goed verloopt, zonder dat de goederen schade oplopen. De producten kunnen op een eenvoudige wijze, met de juiste bescherming, worden vastgemaakt aan de pallet. Via pallets is het ook mogelijk om vrij zware meubels te vervoeren, maar dit hangt ook af van de verschillende pallet types:

 

  • Minipallet

Een minipallet is de kleinste soort onder de verschillende palletsoorten. De afmetingen bedragen 60 cm x 80 cm en de laadmeter in een truck hiervoor is 0,3 m. Het spreekt dus ook voor zich dat deze soort pallets het minst belast kan worden. Het maximale gewicht dat op deze pallets kan worden geplaatst is dan ook niet meer dan 300 kg. Dit is een pak minder dan bij de volgende twee variaties.

 

  • Europallet

Een Europallet is de meest gebruikte pallet soort. Het is ook een pak groter dan een minipallet. De afmetingen zijn 80 cm x 120 cm en de laadmeter bedraagt 0,4 m. Je kan het al raden, het maximale gewicht ligt heel wat hoger, aangezien de lengte dubbel zo lang is als bij een minipallet. Het maximale gewicht ligt hierdoor op 800 kg, daarmee kan je al veel groter meubilair laten transporteren dan bij minipallets.

 

  • Blokpallet

Nog een pallet soort die veel gebruikt wordt, is een blokpallet. Dit is de grootste palletvorm die vaak in de omloop is. De afmetingen bedragen 100 cm x 120 cm en de laadmeter per pallet bedraagt 0,5 m. Daarmee kan deze vorm ook het zwaarst belast worden. Zo kan je meubels laten vervoeren op dit soort pallets met een gewicht tot maximaal 1000 kg. Daarmee kan je bijna alle soorten meubilair vervoeren door de hoge gewichtsgrens.

 

(Dit zijn de meest voorkomende palletsoorten, in totaal zijn er nog verschillende andere types.)

Zorg dat de producten veilig klaargemaakt zijn voor transport

Meubeltransport kan enkel en alleen goed verlopen als het meubilair veilig en wel verpakt en bevestigd wordt. Hierdoor is het van cruciaal belang om kwaliteitsvol inpakmateriaal te gebruiken, zoals bijvoorbeeld spanbanden, sterke folie en randbescherming. Daarmee kan je verzekeren dat alle goederen op een goede manier worden beschermd tegen eventuele schade.