5-S Webgids
Electronica en Computers

Mini beamers – Wat is een goede mini beamer?

Om thuis een film te kijken op een groot scherm zoals je dat in de bioscoop doet, kun je een beamer aanschaffen. Niet iedereen heeft alleen de ruimte voor een grote beamer. Je kunt er gelukkig ook voor kiezen om een mini beamer te kopen. Deze zijn, zoals te verwachten, kleiner dan normale beamers. Wil je weten wat nu precies de voordelen zijn van mini beamers en waar je op moet letten bij een mini beamer kopen? Lees dan snel verder.

De voordelen van mini beamers Alle gadgets worden steeds slimmer en ook steeds kleiner. Zo ook de mini beamers. Het formaat van een mini beamer maakt deze van groot belang tijdens presentaties. Je kunt deze namelijk makkelijk meenemen naar werk en zo nog betere presentaties geven. Sommige mini beamers hebben een geheugen tot 4GB waardoor je bestanden of video’s voor je presentatie goed kunt opslaan. Hier heb je dus geen onhandig groot apparaat voor nodig.

Makkelijke mee te nemen De draagbaarheid van een mini beamer zorgt ervoor dat je deze overal mee naar toe kunt nemen. Of je nu bij vrienden een filmavond hebt of de mini beamer mee wilt nemen op vakantie. Sommige mini beamers zijn zo klein dat je deze gewoon in je jaszak kunt meenemen.

Ingebouwde speakers De meeste mini beamers beschikken over ingebouwde speakers. Hierdoor heb je geen externe speakers nodig. Dit scheelt weer ruimte in huis. Mocht je toch graag speakers willen aansluiten dan kan dat vaak via Bluetooth of via de videobron.

 

Hier moet je op letten bij een mini beamer kopen Er zijn altijd een aantal punten te overwegen voordat je een mini beamer gaat kopen. Een goede mini beamer vind je namelijk niet zomaar. Ook moet de beamer passen bij hetgeen waar jij het voor wil gebruiken. Hieronder zijn de drie belangrijkste punten waar een goede mini beamer aan moet voldoen.

Formaat en gewicht Vooral als je de mini beamer graag mee wilt nemen op reis, dan is het formaat en het gewicht doorslaggevend. Het meest fijne gewicht voor mini beamers ligt rond de 1,5 kilo. Hoe lichter hoe beter, wat betreft meenemen. Er zijn daarnaast mini beamers van zo’n 30 cm, maar ook beamers van maar 15 cm. Een kleinere beamer kun je daarbij makkelijker meenemen.

Beeldkwaliteit Een slecht beeld is ontzettend storend tijdens het kijken van een film of het gamen. De beeldkwaliteit moet daarom zo goed mogelijk zijn. De meeste mini beamers bieden Full HD-resolutie aan. Wil je zo’n mini beamer kopen? Kijk dan eens naar de ViewSonic M2 Portable Home Cinema Beamer. Let op: ook de lichtinval in de kamer speelt een rol bij het projecteren van een film.

Verbinding Ondanks de omvang van de mini beamers zijn er verschillende verbindingsopties mogelijk. De keuze bij een mini beamer kopen hangt af van welke mogelijkheden de beamer heeft tot verbinding. Heb je geen laptop en wil je daardoor je mini beamer aan kunnen sluiten op je telefoon, dan heb je al snel een usb aansluiting nodig. De meeste mini beamers beschikken over een HDMI-, VGA- en USB-poort. De ViewSonic M1+ Ultra Portable LED Projector heeft zelfs nog een Micro SD-kaartslot.

Gerelateerde artikelen

Daan’s Magazijn: Waarom kiezen voor een gloednieuwe laptop, PC of monitor?

Wat te overwegen bij het kopen van smartwatches, welke topmerken heb je beschikbaar?

Draadloze beveiligingscamera’s