5-S Webgids
Bedrijven

3 palletopties om zendingen beter te beveiligen

Palletfolie is een populaire verpakkingsoptie sinds de jaren 70, toen het opkwam als een betaalbaar alternatief voor krimpzakken voor pallets. Vroege palletwikkeling had niet de hoeveelheid reksnelheid die de palletwikkeling van vandaag heeft. Zoals elk product is palletwikkeling in de loop van de tijd geëvolueerd en heeft nu veel opties om uit te kiezen. Veel grote verpakkingsmaterialen groothandels verkopen ze dan ook graag. Onderstaande opties zijn enkele keuzes om pallets beter te beveiligen!

Wikkelfolie met gaten

Wikkelfolie met gaten wordt ook wel geventileerde machinefolie genoemd. De gaten zijn gestanst voor maximale luchtstroom. Standaard verpakte pallets hebben een zeer beperkte luchtstroom en houden condens vast.Deze luchtstroom is essentieel bij het verpakken van producten, diepvriesproducten, hout en meer. Bedrijven die verse producten verpakken, kunnen vocht vasthouden in verpakte pallets. Dit ingesloten vocht kan ervoor zorgen dat producten sneller gaan schimmelen en bederven. Een palletwikkel met gaten laat het vocht ontsnappen, wat langere opslagtijden bevordert en afval vermindert.

Machine-rekfolie

Wanneer je per dag meer dan 15 pallets omwikkelt is machinaal wikkelen de beste oplossing, want dit gaat veel sneller. Verpakkingsmaterialen.nl heeft machinerekfolie – ook wel machinewikkelfolie of  palletwikkelfolie genoemd – beschikbaar in verschillende formaten, diktes, kleuren en elk met zijn eigen rekvermogen. Deze folies zijn geschikt voor de meeste palletwikkelaars. Deze machinefolie dient in de eerste plaats ter stabilisatie van pallets tijdens transport en opslag. Verder beschermt de folie tegen vuil, stof en vocht.

Palletwikkelfolie met handvatten

Dit is nog altijd de meest gebruikte manier in kleine bedrijven of plekken waar per dag een beperkt aantal pallets verwerkt worden. Standaard handpalletwikkel wordt geleverd met een kern van 3 inch. Het vasthouden van de binnenkant van de kern kan pijn doen en na een paar omwentelingen ongemakkelijk worden. Gebruikers moeten de rol daarom stevig vasthouden om de film uit te rekken en op de juiste manier aan te brengen. Het gebruik van een wikkelfolie met handvatten is een perfecte optie om ladingen te stabiliseren. De folierollen met handvatten zijn makkelijker aan te brengen en veroorzaken minder stress op je handen tijdens het aanbrengen.

Laatste tip: houd rekening met de wensen van de klant. Komen de goederen beschadigd aan, of niet op de aangegeven manier, dan kun je daar op worden aangesproken. 

https://www.verpakkingsmaterialen.nl/

Gerelateerde artikelen

Schoonmaakbedrijf Glazenwasserij Bolderman Amsterdam

We eten steeds gezonder en dat is goed

Een huis dat jaren meegaat