5-S Webgids
Image default
Woning en Tuin

Mooier leven, door middel van veel ramen in je tiny house

Vroeger waren de ramen in huizen en appartementen altijd opvallend klein. Er werd gezegd dat de kamers beschermd moesten worden tegen kou of hitte. Maar de tijden zijn veranderd. De trend is duidelijk grotere glasoppervlakken of complete glasgevels. Dit geeft namelijk gelijk veel meer ruimte gevoel. Zeker in een Tiny House is dat erg belangrijk.

 

Goed geisoleerde ramen in een tiny house

Moderne ramen en glazen zijn niet langer een zwak punt in termen van energie-efficiëntie. Een tiny house met veel glas is in veel opzichten aantrekkelijk. Eerst en vooral worden de kamers echter overspoeld met licht en zon.

Om aan de hoge energie-efficiëntie-eisen te voldoen, is het echter belangrijk dat ramen en andere glasoppervlakken goed geïsoleerd zijn tegen warmte.

De tijd dat ramen werden beschouwd als een zwak punt in het huis op het gebied van energie-efficiëntie is lang voorbij. De huidige glasconstructie vertrouwt niet alleen op glazen profielen of roestvrijstalen palen. Tegelijkertijd zorgt warmte-isolerend glas met maximaal driedubbele coating voor de juiste sfeer in uw eigen tiny house. Lees meer over tiny houses op tinyy.

 

Lichtdoorlatend en toch energievriendelijk, perfect voor in een tiny house!

Wat in het verleden nauwelijks mogelijk werd geacht, is nu de realiteit: modern glas slaagt erin om een hoge lichttransmissie in evenwicht te brengen met een positieve totale energietransmissie. Omdat de functionele lagen van het glas de warmte in de ruimte niet meer laten ontsnappen, wordt het wooncomfort automatisch verhoogd. De temperaturen op het glasoppervlak aan de ruimtezijde blijven immers ook op koude winterdagen constant dankzij de nieuwe technologieën.

 

Bescherming tegen de blik van derden

Wie zijn tiny house tegen vreemde ogen wil beschermen, hoeft echter niet af te zien van aantrekkelijke glazen gevels. Klassieke zonweringssystemen zoals gordijnen, jaloezieën of houten lamellen zijn beproefde en geteste meubels die beschermen tegen ongewenste blikken.

Om ervoor te zorgen dat het ruimteklimaat ook op warme zomerdagen constant blijft, biedt een zonweringssysteem buiten of binnen en speciaal glas belangrijke diensten aan. Deze zonwerende bril overtuigt in veel opzichten. Of het nu gaat om kleurneutraal of in opvallende kleuren, absorberend of reflecterend – een aangenaam ruimteklimaat wordt gegarandeerd door hoogwaardig glas.

Een zegen voor het immuunsysteem

Maar ook om gezondheidsredenen is een groot deel van het glas op de gevel een verrijking. In deze context benadrukken artsen dat daglicht het immuunsysteem van de mens stimuleert.

De stofwisseling, het bioritme en de hormoonbalans worden geregeld door de zonnestraling. Daglicht heeft ook een positief effect op de stemming, motivatie en gezondheid. Als natuurlijk daglicht uw eigen vier muren doordringt, is het zeker voordeliger dan kunstlicht.