5-S Webgids
Image default
Alarmsysteem

Niet iedereen kan een slot lockpicken met een paperclip

Het is zeker niet voor iedereen weggelegd om er achter te komen hoe je een slot kunt openen met niet meer dan een paperclip. Het is namelijk nogal lastig om een deurslot open te krijgen met een paperclip.

Veel mensen denken dat het net zo makkelijk gaat als in de films en dat ze binnen een paar seconden een slot kunnen openen met een paperclip. Maar het is dus zeker niet het geval het is namelijk echt veel moeilijker om een slot te openen met een paperclip dan met ander gereedschap. Je ziet het ook terug bij slotenmakers die maken bijna nooit gebruik van lockpick gereedschap om sloten te openen.

 

Lockpicking is geen handige manier om een slot te openen

Dit komt omdat het gewoon echt niet handig is om op deze manier een slot te openen. Je bent er namelijk echt heel erg lang bezig om een slot open te krijgen wanneer je probeert sloten te openen met lockpicking gereedschap. Om een slot te openen zijn er hele andere manieren beschikbaar die veel beter werken dan lockpicking. Daarom is lockpicking ook zeker niet zo interessant voor inbrekers als dat veel mensen denken. Veel mensen hebben namelijk het idee dat inbrekers gebruik maken van lockpicking technieken om sloten op het krijgen.

Maar het is dus niet het geval. Er zijn in de geschiedenis van Nederlandse aangiftes slechts enkele gevallen bekend waarbij een lockpick set werd genoemd. Dit komt puur omdat lockpicking gewoon echt heel moeilijk is en dus zeker niet en hulpmiddel is om een slot snel open te krijgen. Een andere techniek die slotenmakers vaak wel gebruiken is kern trekken.

Dit is een manier om een cilinderslot af te breken. Dit werkt als volgt: er wordt met een boormachine een speciale schroef in het slot geboord. Vervolgens wordt er een speciale tang op deze schroef gezet waardoor er veel druk op het slot kan worden uitgeoefend. De meeste sloten bezwijken onder deze druk waardoor het slot geopend kan worden. Gelukkig zijn veel nieuwe sloten op beschermd tegen deze techniek.

https://www.5-s.nl/leer-lock-picking/