5-S Webgids
Image default
Huishoudelijk

Hoe kiest u een goede wasmachine?

U wilt een nieuwe wasmachine, want wie gebruikt het wasbord nog tegenwoordig? Welke wasmachine past bij u? Een trommelinhoud van basis tot en met 6 kg of juist meer inhoud en gaat u voor de trommelinhoud van meer dan 12kg? De keus is aan u! Deze blog helpt u om een weloverwogen keuze te maken!

De trommelinhoud van een wasmachine

Voor het ene huishouden is de trommelinhoud erg belangrijk en voor de ander juist niet. Een gezin met 4 personen heeft al snel een grotere wasmachine nodig met een grotere trommelinhoud. Bij een gemiddeld gezin is het wel aan te raden om te kiezen voor een trommel inhoud van 9kg of meer.

Woont u alleen of met z’n 2e? Dan is een kleinere wasmachine al voldoende, dan is een wasmachine met een trommelinhoud van 6kg al voldoende. Nieuw, B keus of tweedehands? Een andere belangrijke vraag is: kies je voor een nieuwe wasmachine, of voor een tweedehands? Een tweedehands is goedkoper maar gaat gemiddeld minder lang mee. Tegenwoordig bestaat er ook zo iets als een b-keus wasmachine. Dit is een technisch perfecte wasmachine, met bijvoorbeeld verpakkingsschade. De kwaliteit is gelijk aan een nieuwe, de prijs aan een tweedehands. Er zijn verschillende aanbieders van dit soort machines. 

Energieklasse

De energieklasse is van belang als u regelmatig uw was doet. U heeft A+++ tot B. De A+++ is duurder dan een B, maar dan heeft u wel een energiezuinige wasmachine. Ikwillem.nu biedt u de beste en hoogst aangeschreven merken en modellen aan tegen de laagste prijs. Zodat u energiezuinig kunt wassen. Energiezuinig wassen met Bosch, AEG, Siemens of Indesit? Ikwillem.nu heeft de meest energiezuinige wasmachines voor u.

De ECO-knop

Heeft u een wasmachine op het oog met een ECO-knop, dit is uiterst handig! Mocht u bijvoorbeeld een A+++ wasmachine hebben met een ECO-stand? Dan heeft u een energiezuinige mogelijkheid op uw wasmachine waardoor u nog met extra lage energie kosten wast!

De AEG-wasmachine L9FE96CS SoftWater

De AEG L9FE96CS SoftWater is een wasmachine die een trommelinhoud van 9kg en is dus perfect voor een gemiddeld huishouden! Ook is de wasmachine energiezuinig en kunt u met het energieklasse A+++ energiezuinig uw was doen! Een toppertje!

Tips om uw wasbeurten soepeler te laten gaan!

Een verkleurde was is natuurlijk zeer onprettig. U kunt dit gemakkelijk voorkomen doormiddel van uw was te scheiden wanneer u gaat wassen. Ook kunt u dit voorkomen door wasmiddel te gebruiken die de kleuren tegelijk makkelijk wast, let wel op er zit geen garantie bij dat dit 100% werkt. Er zijn ook bij veel supermarkten speciale kleurdoekjes te koop die afgegeven kleuren opvangt.

Voorkomen is makkelijker dan genezen. Bekijk altijd eerst de was beschrijving van een shirt of broek voordat u deze wast. Aangezien een vervaagde kleur op een nette broek niet bepaald netjes staat tegenover een goed gewassen broek! Lees vooral eerst de beschrijving voordat u iets wast.

https://ikwillem.nu/