5-S Webgids
Image default
Tuin en buitenleven

Nog even nazomeren? Wees voorbereid op regen met een terrasoverkapping

Het is nog prima weer buiten, maar de kans op regen neemt met de dag toe. Een terrasoverkapping is sowieso een goed idee in Nederland om te hebben. Wanneer je zelf de overkapping maakt bespaar je geld en je kan helemaal zelf bepalen hoe het eruit komt te zien. De touwtjes heb je zelf in handen en om van start te gaan staan er in dit artikel een aantal tips.

Waar moet die overkapping komen?

Het is toch wel erg belangrijk om eerst een geschikte plek uit te zoeken waar je gaat beginnen met de klus. Het is bijvoorbeeld ook mogelijk om de overkapping vast te maken aan het huis, deze hoeft niet per se los te staan. Daarnaast is het handig om even te checken of de regen goed weg kan lopen bij het ontwerp wat je maakt voor jouw overkapping. Kleine dingen die je beter niet kan vergeten.

Laat het bouwen maar beginnen

Nu kan je beginnen met het echte werk. Daarvoor is het wel van belang dat je de juiste materialen in huis haalt. Je kan het best betonpoeren aanschaffen voor deze klus. Dit bouwmateriaal zorgt ervoor dat jouw terrasoverkapping ook bij zware weersomstandigheden blijft staan. Ook heb je zo minder kans op verzakkingen. Dat is allemaal erg mooi meegenomen, anders kan je al snel weer opnieuw beginnen met bouwen.

De laatste tips bij het plaatsen van de overkapping

Wanneer je een gat voor een betonpoer gegraven hebt, kan je het best een klein laagje zand in het gat verspreiden zodat de bodem goed vlak is. Wanneer je de betonpoer plaatst kan deze het best net boven het gat uit komen. Wil je meer tips en ben je benieuwd naar een volledig stappenplan? Online zijn er handige video’s te vinden waar alles haarfijn uitgelegd wordt. Zo kan een beetje handige Harrie de klus best klaren.